Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb a baj, Pelé szervezete már a kemoterápiás kezelésekre sem reagál

2022. december 3., szombat 14:27

A héten szállították újra kórházba Pelét, a háromszoros világbajnok brazil labdarúgó-legendát, mivel a 82 esztendős futballistánál újabb tünetek jelentkeztek. Szombaton már arról számolt be a brazil sajtó, hogy Pelé szervezete a kemoterápiás kezelésekre sem reagál, és palliatív, más szóval hospice-ellátásban részesül.

Kedden még arról szóltak a hírek Pelével kapcsolatban, hogy hirtelen rosszabbra fordult az egészségügyi állapota, és súlyos tünetek jelentkeztek nála. 

DUZZANATOK ÉS ÖDÉMÁK JELENTEK MEG AZ EGÉSZ TESTÉN, „DEKOMPENZÁLT SZÍVELÉGTELENSÉGET” IS MEGÁLLAPÍTOTTAK NÁLA A SAO PAULÓBAN TALÁLHATÓ ALBERT EINSTEIN KÓRHÁZBAN.

A vészjósló hírek után ugyanakkor Pelé lánya, Kely Nascimento a közösségi oldalán azt írta: „Sokan riogatnak a médiában édesapám egészsége miatt, de nincs vészhelyzet. Kórházban van, gyógyszeres kezelést kap. Ott leszek vele újévkor is, és ígérem, hogy megosztok néhány képet.” 

Ennek ellenére szombaton a brazil sajtó már arról számolt be, hogy a legendás labdarúgó állapota egyre rosszabb, olyannyira, hogy 

szervezete már a kemoterápiás kezelésekre sem reagál, és immár palliatív, más szóval hospice-ellátásban részesül. 

A palliatív ellátás célja nem a betegség gyógyítása, hanem a daganatos betegség gyógyíthatatlan stádiumába került betegek fájdalmainak és egyéb kínzó tüneteinek csökkentése, megszüntetése. 

A minden idők egyik legjobb labdarúgójának tartott Pelének több egészségügyi problémája is volt az elmúlt években: csípőműtéten is átesett, ami miatt nehezen jár segítség nélkül, tavaly szeptemberben pedig vastagbélrákkal operálták.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok