Index Vakbarát Hírportál

Sovány vigasz: két német is a csoportkör legjobbja volt

2022. december 3., szombat 15:27

Lezárult a vb csoportköre, a játékosok három meccsen mutatott teljesítményét követően pedig napvilágot látott a statisztikák alapján legjobbnak vélt futballisták listája. Érdekesség, hogy két összevetésben is annak a német csapatnak a labdarúgója végzett az élen, amely már búcsúzott a további küzdelmektől.

Ennek értelmében a támadóknál a legjobb értékeket a németek csatára, Niclas Füllkrug produkálta, aki Marcus Rashfordot, Kylian Mbappét, Álvaro Moratát és honfitársát, Kai Havertzet előzte meg.

Ami a védekezőindexet illeti, ott a brazil Fabinho zárt az élen, második a mexikói Edson Alvarez, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig a Ferencváros játékosa, a tunéziai Aissa Laidouni ért oda. Negyedik a szenegáli Pathé Ciss lett, ötödik pedig az uruguayi Rodrigo Bentancur.

A passzolási adatok összevetésében szintén egy német játékos szerezte meg az első helyet, nevezetesen Joshua Kimmich. Őt a dán Christian Eriksen, a francia Antoine Griezmann, a szerb Dusan Tadics és a szintén német Leroy Sané követi.

Ami pedig a párharcokat illeti, abban a dán Joachim Andersen volt a legjobb, majd mögötte így alakult az első öt sorrendje: Ibrahima Konaté (francia), Harry Souttar (ausztrál), Tyler Adams (amerikai), Robert Lewandowski (lengyel).

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a világbajnokságot?

  • 22167
    Argentína
  • 21804
    Franciaország
  • 10096
    más
  • 5455
    Anglia

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép:  Joshua Kimmich 2022. december 1-jén. Fotó: Alex Pantling/Getty Images)

Rovatok