Index Vakbarát Hírportál

A negyeddöntőben végre elkezdődik, és jó eséllyel véget is ér az angolok vb-je

2022. december 5., hétfő 16:20

Milyen taktikával lehet megállítani Kylian Mbappét és a francia támadógépezetet? A lengyeleknek esélyük sem volt erre, de Anglia és Gareth Southgate képes lehet rá? Kivesézzük, a franciáknál játszik-e a vb leginkább alulértékelt játékosa. Akikkel az Index Sportcast vb-extra újabb epizódjában a válaszokat keressük: Zombori Zalán korábbi válogatott futballista és Ilku Miklós, az Index főszerkesztő-helyettese.

Kylian Mbappé már kilenc gólnál jár a világbajnokságok történetében, ezzel időarányosan lehagyta Pelét, aki eddig a mundial legeredményesebb 24 év alatti játékosa volt. De össze lehet-e hasonlítani a két klasszist bármilyen szinten? Lehet-e a franciából a 21. század Peléje? A negyeddöntőben egymással mérkőző francia és angol válogatott sorra dönti a évszázados csúcsokat – de mégis melyikük van jobb formában az eddigiek alapján? Mi a Szenegál elleni vb-nyolcaddöntő nagy tanulsága az angolok számára, és miért nem gond, hogy a franciák nyomát sem mutatták presszingnek a nem túl acélos Lengyelország ellen?

A Sportcast epizódjában kivesézzük azt is:

Az Index Sportcast elérhető az Apple Podcasten és Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Zombori Zalán. Fotó: Zöld Fanni / Index)

Rovatok