Index Vakbarát Hírportál

Házon belülről pótolják a spanyolok a menesztett szövetségi kapitányt

2022. december 8., csütörtök 14:24

Az eddig a spanyol U21-es válogatottat irányító Luis de la Fuente veszi át a felnőttcsapat szövetségi kapitányi posztját, miután a kudarccal végződő katari labdarúgó-világbajnokság után Luis Enrique távozott.

A spanyol válogatott kedden, Marokkó ellen esett ki tizenegyespárbaj után a nyolcaddöntőben a katari labdarúgó-világbajnokságról, így a 2010-es világbajnok Spanyolország számára ez a vb is kudarccal végződött. Hamar meglett ennek a következménye, mivel csütörtökön lett hivatalos, hogy Luis Enrique, a csapat szövetségi kapitánya távozik posztjáról. 

Alig telt el pár óra, a spanyol szövetség már az utódját is bejelentette a korábbi Barcelona-trénernek, így eldőlt, hogy a jövőben Luis de la Fuente irányítja a spanyol válogatottat. A 61 éves szakember több, korosztályos válogatott csapatot is irányított a spanyoloknál, legutóbb az U21-es válogatottnak volt a trénere.

De la Fuente 2015-ben az U19-es spanyol csapat élén korosztályos Európa-bajnokságot nyert, 2018 óta irányította az U21-es együttest. Első megmérettetése immár a felnőttválogatott élén 2023 márciusában következik, amikor elkezdődnek a selejtező mérkőzések a 2024-es Európa-bajnokságra. 

A spanyolok egy csoportba kerültek a selejtezőben Norvégiával, Skóciával, Grúziával és Ciprussal. 

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok