Index Vakbarát Hírportál

100 millió eurót sem sajnálna a Manchester City a horvátok kulcsjátékosáért

2022. december 11., vasárnap 18:52

Sorban állnak a topcsapatok Josko Gvardiol játékjogáért, a horvát válogatott 20 éves védője szenzációs teljesítményt nyújt a világbajnokságon, fontos szerepe van csapata elődöntőbe jutásában is. Úgy hírlik, a Manchester City 100 millió eurót sem sajnálna érte.

A megbízható forrásként számontartott francia Foot Mercato jelentette, hogy az angol élvonalbeli, bajnoki címvédő 

Manchester CIty 100 millió euróért vásárolná meg Josko Gvardiol játékjogát. 

A német élvonalbeli RB Leipzig 20 éves védője még csak 2021 nyarán csatlakozott jelenlegi csapatához, de kiváló teljesítményt nyújt a világbajnokságon is, így könnyen elképzelhető, hogy már januárban csapatot vált. Horvát sajtóértesülések is beszámoltak róla, hogy a Manchester City már meg is tette első, 100 millió euróról szóló ajánlatát, de a kérők között sorakozik a Manchester United és a Chelsea is. 

Gvardiol jelenlegi piaci értéke a mérvadó Transfermakt szerint 60 millió euró, jelenlegi szerződése a lipcsei csapattal 2027 nyaráig szól. Nem tennénk arra sok pénzt, hogy ki fogja tölteni kontraktusát a többek között Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató együttesnél. 

Gvardiol legközelebb kedd este lép pályára a horvát válogatottban, a világbajnokság elődöntőjében Argentína lesz a horvátok ellenfele. 

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok