Index Vakbarát Hírportál

A franciák sztárja szerint igazságot szolgáltattak, mikor Kane kihagyta a büntetőt

2022. december 11., vasárnap 14:16

Szombat este a francia labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Angliát a katari világbajnokság negyeddöntőjében, így a címvédő csapat bejutott a legjobb négy mezőnyébe. A mérkőzés után a franciák középpályása, Adrien Rabiot elmondta: igazságot szolgáltattak, mikor Harry Kane kihagyta második büntetőjét.

Érdekes nyilatkozatot adott Adrien Rabiot, a francia válogatott és Juventus-középpályás, mikor az Anglia elleni, győztes negyeddöntő után azt mondta: igazságot szolgáltattak azzal, hogy Harry Kane valósággal kibombázta második büntetőjét a stadionból a 81. percben, amivel újra egyenlíthetett volna az angol válogatott.

A mérkőzés korábbi szakaszában Kane értékesített egy büntetőt, a második tizenegyest Theo Hernández szabálytalansága után ítélte meg a játékvezető. A videobíró segítségével meghozott döntéssel nem értettek egyet a franciák, aminek Rabiot a mérkőzés után is hangot adott. 

Mindenekelőtt el kell mondanom: egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy szabálytalanság történt a második tizenegyesnél. Ugyanilyen esetek százai történnek futballpályákon, amiket le sem fújnak a játékvezetők, nemhogy büntetőt ítéljenek érte. Természetesen amikor Kane kihagyta a tizenegyest, nagyon boldogok voltunk, mert úgy gondolom: igazságszolgáltatás történt ezzel

– fejtette ki véleményét a Juventus középpályása. 

A címvédő francia válogatottnak szerda este Marokkó ellen kell kiharcolni a világbajnoki döntőbe jutást, ahol győzelmük esetén az Argentína–Horvátország-elődöntő győztesével találkozhatnak. 

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Anglia–Franciaország 1–2 (0–1)
al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 895 néző. Vezette: Sampaio (brazil)
Anglia:  Pickford – Walker, Stones (Grealish, 98.), Maguire, Shaw – Henderson (Mount, 79.), Rice, Bellingham – Saka (Sterling, 79.), Kane, Foden (Rashford, 85.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Franciaország:  Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernández – Tchouaméni, Rabiot – Dembélé (Coman, 79.), Griezmann, Mbappé – Giroud. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Kane (54. – 11-esből), ill.Tchouaméni (17.), Giroud (78.)

Ön szerint melyik válogatott lesz a 2022-es világbajnok?

  • 18513
    Argentína
  • 12371
    Franciaország

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok