Index Vakbarát Hírportál

Egyedülálló vb-rekordot tart a Bayern és az Inter

2022. december 12., hétfő 08:15

Nem mindennapi statisztikát tett közzé az amerikai Bleacher Report: az 1982-es labdarúgó-világbajnokság óta minden vb-döntőben érdekelt volt legalább egy Inter- és Bayern München-játékos, ez a tendencia pedig Katarban sem szakad meg.

Mindössze négy mérkőzés van hátra az idei világbajnokság küzdelmeiből, kedden és szerdán az elődöntőket rendezik Katarban, amelynek vesztesei szombaton csapnak össze a bronzmeccsen, a finálét pedig vasárnap, magyar idő szerint 16.00 órától rendezik majd.

A keddi, Argentína–Horvátország-összecsapáson a dél-amerikaiaknál Lautaro Martínez, az előző torna vb-ezüstérmesénél pedig Marcelo Brozovic is az olasz Internazionalét erősíti, Josip Stanisic pedig a müncheniek játékosa.

A Franciaország–Marokkó-összecsapáson az afrikaiak egyik alapembere, Nusszair Mazraui futballozik a bajoroknál, míg a címvédő franciáknál Dayot Upamecano, Benjamin Pavard és Kingsley Coman erősíti a német rekordbajnokot, így a 40 éve tartó rekord egészen biztosan tovább él majd, mindkét klub ad majd legalább egy futballistát a fináléba jutó nemzeteknek.

Ön szerint melyik válogatott lesz a 2022-es világbajnok?

  • 18513
    Argentína
  • 12371
    Franciaország

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Elsa / Getty Images Hungary)

Rovatok