Index Vakbarát Hírportál

José Mourinho megkaphatja az álommelót, amire mindig is vágyott

2022. december 13., kedd 17:39

Az A Bola című portugál lap robbantotta a bombát, amit a La Gazzetta dello Sport tovább görgetett, miszerint a Portugál Labdarúgó Szövetség felajánlotta José Mourinhónak a szövetségi kapitányi posztot, amelyről állítólag Fernando Santos mondott le a válogatott katari kiesése után. Mourinho jelenleg az AS Roma edzője, és nem is hagyná ott a posztját, hanem részmunkaidőben vállalná a portugál válogatottat, párhuzamosan töltené be a két pozíciót.

Nem sokáig maradna betöltetlen a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi tisztsége, ami Fernando Santos távozása esetén üresedhet meg. Az A Bola és a La Gazzetta dello Sport információja szerint a portugál szövetség felkérte José Mourinhót, az AS Roma szakvezetőjét a posztra. Mourinho megtarthatná jelenlegi állását, emellett részmunkaidőben irányítaná hazája válogatottját. A Special One éves fizetése jelenleg 6,5 millió font a „farkasoknál”. 

Olaszországban úgy tudják, Mourinhót – aki januárban betölti a hatvanat – érdekli a felkérés.

Egyszer már kaptam egy ajánlatot a portugál szövetségtől, 2012-ben vagy 2013-ban, amikor a Real Madrid edzője voltam – kommentálta Mourinho a hírt. – Hajlottam volna arra, hogy elfogadjam a felkérést, ami akkor is részmunkaidős ajánlat volt. De a Real Madrid vezetősége nem engedte, azt mondták, egy topklub edzői pozíciója teljes embert igényel.

Ezek szerint az AS Roma nem topklub, bár hamarosan kiderülhet, mit szólnak a rómaiak vezetői Mourinho esetleges kettős szerepvállalásához. 

(Borítókép: José Mourinho. Fotó:  Hiroki Watanabe / Getty Images)

Rovatok