Index Vakbarát Hírportál

Ha Istennek van keze, Lionel Messi lábának vezényel vele

2022. december 13., kedd 08:26

Mázsás súlyoktól szabadultak meg az argentinok: előbb a 2021-es Copa América-győzelemmel, majd most, a katari vb csoportkörének végén, hogy megúszták a Szaúd-Arábia elleni fiaskót komolyabb ár nélkül. Hogyha van Istennek keze – ez ugyebár az argentinok esetében Diego Maradona 1986-os gólja óta sarkalatos kérdés –, úgy tűnik, most Lionel Messiét fogja. Vagy mégsem? Ha Cristiano Ronaldónak már nem is, Messinek összejöhet a méltó vb-búcsú? Horvátországnak biztos lesz ehhez egy-két szava...

Már csak négy meccs van hátra a katari labdarúgó-világbajnokságból, de ez a négy bizony a legfontosabb. Az első elődöntőben Argentína és Horvátország, az előző kört egyaránt tizenegyespárbajban túlélt csapatok csapnak össze. Majd szerda este jön a Franciaország–Marokkó mérkőzés, hogy kiderüljön, a bronzéremért és a világbajnoki címért mely két-két csapat mérkőzhet meg a hétvégén. A Sportcast legújabb epizódjában az első párosításra, azaz Argentína és Horvátország párharcára fókuszálunk Ficsura Ádám, a Futballtangó című blog szerzőjének, a dél-amerikai labdarúgás megszállottjának segítségével.

Az epizódban a többi között arról beszélünk...

Az Index Sportcast elérhető az Apple Podcasten és Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Ficsura Ádám. Fotó: Zöld Fanni / Index)

Rovatok