Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea-ben folytatja a vb-ről az utolsó pillanatban lemaradó francia támadó

2022. december 17., szombat 13:12

2023 nyarától a Chelsea játékosa lesz Christopher Nkunku, a francia válogatott és az RB Leipzig támadója – erősítette meg a hírt a futballvilág egyik legjobban értesült bennfentese, Fabrizio Romano.

Sajtóértesülések már hosszú hónapok óta tényként állították, hogy a német élvonalbeli RB Leipzig villámléptű támadója, Christopher Nkunku következő állomása London és a Chelsea csapata lesz.

Ezt erősítette meg most Fabrizio Romano is, aki hozzátette, minden dokumentum és szerződés aláírásra került mind a klubok, mind a játékos oldaláról, így a klubváltás ténye immár 100 százalékos. 

A 25 éves támadó a jelenlegi szezont még Lipcsében fejezi be, majd 2023 nyarán csatlakozik a londoni kékekhez. A csatár jelenlegi piaci értéke 80 millió euró, szerződése 2026-ig szólt volna a német klubbal, ebből a kontraktusából vásárolja ki a Chelsea. 

Nkunku az idei szezonban 15 bajnoki mérkőzésen 12-szer volt eredményes az RB Leipzig színeiben, míg a Bajnokok Ligájában hat mérkőzés alatt háromszor talált az ellenfelek kapujába. 

A támadó a francia válogatott egyik kulcsembere lehetett volna a katari világbajnokságon, de napokkal a torna rajtja előtt, utolsó franciaországi edzésén egy ütközés után megsérült, így el sem utazott a csapattal Katarba. Ennek ellenére a címvédő francia válogatott bejutott a fináléba, Didier Deschamps csapata vasárnap délután Argentína ellen lép pályára a döntőben. 

Ne maradjon le semmiről, böngéssze az Index világbajnoki mellékletét! Ide kattintva elérheti összes cikkünket, a menetrendet, a csoportállásokat, a kereteket, a helyszíneket és még sok minden mást.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok