Index Vakbarát Hírportál

Itt a megoldás, mi volt az a palást, amit az emír ráadott Messire

2022. december 19., hétfő 06:40

Meglehetősen elnyújtott, hogy azt ne mondjuk, melodramatikus volt az a díjátadási ceremónia, amellyel lezárták a 22. labdarúgó-világbajnokságot Katarban. Az eseménysor legrejtélyesebb pillanata az volt, amikor a katari emír egy átlátszó lebernyegbe öltöztette Lionel Messit, az immár háromszoros világbajnok Argentína csapatkapitányát, a torna legjobb játékosát. Mindenki azt találgatta a képernyő előtt és a Loszaíl Stadionban, vajon mi lehet ez a fura ruhadarab. Nos, itt a megoldás.

Az Argentina–Franciaország labdarúgó-világbajnoki döntőt követő, vég nélküli eredményhirdetés legkülönösebb, legbizarrabb pillanata az volt, amikor Tamím bin Hamád Al Táni sejk, Katar nyolcadik emírje egy fura, átlátszó leplet (köntöst? palástot?) adott rá Lionel Messire, a világbajnok argentin válogatott csapatkapitányára. Nem csak Messi, de a képernyők előtt ülő több milliárd néző sem tudta mire vélni az aktust, senki sem tudta, mi ez az aranyszegélyes ruhadarab.

Nos, itt a megoldás:

a köntös neve best (angolos átírással besht), és Katarban a mindennapokon kizárólag az uralkodó hordhatja,

az ország nemzeti ünnepén azonban a miniszterek és az emír kitüntetett vendégei is magukra ölthetik a díszes lebernyeget.

Mármost, a 22. világbajnokság döntőjének napját úgy időzítették, hogy éppen december 18-ra essen, az ország nemzeti ünnepére.

A best tényleg nagy megtiszteltetés, ezzel mintegy önmaga mellé, vele egyenrangúvá emelte Messit az emír, de bármibe lefogadjuk, a most következő pillanat sokkal többet jelentett a világ legjobb labdarúgójának:

A hölgy, aki odarohant a csapatkapitányhoz, és zokogva átölelte, nem más volt, mint Celia María Cuccittini, a játékos édesanyja.

Aztán persze megvolt a közös fotó a családdal, Antonelával, a három fiúval, és a trófeával:

(Borítókép: Tamím bin Hamád Al Táni sejk, Lionel Messi és Gianni Infantino a 2022-es labdarúgó-világbajnokság díjátadási ceremóniáján. Fotó: Juan Luis Diaz / Quality Sport Images / Getty Images)

 

Rovatok