Index Vakbarát Hírportál

Több mint 153 millió forintért keltek el a holland válogatott mezei

2022. december 19., hétfő 17:34

A holland válogatott aukcióra bocsátotta a labdarúgó-világbajnokságon viselt mezeit, hogy a befolyt összeggel támogassa a Katarban dolgozó vendégmunkásokat.

A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) hétfői közleménye szerint a 402 934 dolláros (több mint 153 millió forintos) bevételt a külföldi munkások védelmére, jogi képviseletére és olyan, az egyén fejlődését elősegítő, illetve társadalmi tevékenységekre fordítják majd, mint például a futball.

A KNVB a munkások nemzetközi szervezetével (BWI) együttműködve szeretne segíteni a Katarban dolgozóknak, mivel a vb előkészületei alatt sok kritika érte az arab országot a nem megfelelő munkakörülmények és a bánásmód miatt, amelyek számos – többnyire külföldről érkező – munkás halálához vezettek az elmúlt években.

(Borítókép: A holland válogatott tagjai ünnepelnek, miután második góljukat szerezték a katari labdarúgó-világbajnokság A csoport harmadik fordulójában játszott Hollandia–Katar-mérkőzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 29-én. Fotó: MTI / EPA / Nusad Szekkajil)

Rovatok