Index Vakbarát Hírportál

Lemondta a válogatottságot a franciák aranylabdás csatára

2022. december 19., hétfő 15:45

Nem szerepel többé a francia labdarúgó-válogatottban a Real Madrid 35 éves európa- és világbajnoki ezüstérmes támadója, Karim Benzema.

Bár a csatár helyet kapott a katari világbajnokságon végül ezüstérmes francia csapatban, a torna előtt megsérült, így nem lépett pályára a világbajnokságon. 

Hétfő délután a közösségi médiában jelentette be, hogy nem szerepel többé a nemzeti együttesben. 

Mindent megtettem és a hibáimmal együtt jutottam el oda, ahol most tartok, erre pedig büszke vagyok. Megírtam a történetemet a válogatottal, amely ma véget ért

– írta Benzema.

A 35 éves játékos 97 alkalommal szerepelt a francia válogatottban és 37 gólt szerzett. 

2015-ben kirobbant emlékezetes zsarolási ügye miatt a francia szövetség határozatlan időre felfüggesztette őt a nemzeti együttesben való szerepléstől, amikor vádat is emeltek elenne, amiért francia csapattársát, Mathieu Valbuenát egy szexvideóval zsarolta. 

Öt és fél évvel később aztán Didier Deschamps szövetségi kapitány ismét bizalmat szavazott neki, többek között az ő remeklésével is 2021-ben a franciák megnyerték a Nemzetek Ligáját.

A címvédő alakulat a világbajnokságon is számított volna a játékára, ám végül sérülés miatt nem szerepelt a Katarban végül büntetőpárbajban a döntőt elbukó galloknál, a mai napon pedig végleg lezárta karrierjét a nemzeti csapattal.

(Borítókép: Karim Benzema átveszi az Aranylabdát a párizsi Theater Du Chatelet-ben 2022. október 17-én Párizsban. Fotó: Aurelien Meunier / Getty Images)

Rovatok