Index Vakbarát Hírportál

Mbappé végre elárulta, mit súgott Messi fülébe a vb-döntő után

2022. december 29., csütörtök 08:03 | aznap frissítve

Tíz napot kellett várni rá, de végre kiderült, mit súgott Lionel Messi fülébe Kylian Mbappé a Loszaíl Stadionban, a katari labdarúgó-világbajnokság Argentína–Franciaország-döntője után. Szerda este a PSG–Strasbourg francia bajnoki mérkőzés után kérdezték meg a fővárosiak győztes gólját szerző világsztárt, és ő őszintén válaszolt a riporternek.

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 16. fordulójában a PSG 2–1-re legyőzte a Strasbourg csapatát, a győztes gólt Kylian Mbappé lőtte a 96. percben tizenegyesből.

Ekkor már tíz emberrel küzdött a bajnoki címvédő, mert Neymart a 62. percben kiállították a második sárgával, szimulálásért. 

Neymar a 2017–2018-as idényben debütált a Ligue 1-ben, az eltelt öt évben senkit sem állítottak ki annyiszor, ötször, mint a brazilt. 

A mérkőzés után Mbappé elmondta a francia televízió riporterének, mit súgott klubtársa, Lionel Messi fülébe a katari világbajnokság döntője után, amit tizenegyesekkel Argentína nyert meg Franciaország ellen. 

Igen, beszéltem Messivel a döntő után. Gratuláltam neki a világbajnoki címhez. Tudtam, mennyire fontos neki ez a mérkőzés, de nekem is az volt. Kikaptunk, nagyon fájt a vereség, de ilyenkor férfinak kell lenni, gratulálni kell az ellenfélnek, és én ezt tettem. 

A riporter vájkált még egy kicsit Mbappé sebeiben, és arról érdeklődött, mit szól a játékos az argentinok Buenos Aires-i ünnepléséhez, amikor Emiliano Martínez egy babát Mbappénak maszkírozott, és azzal a kezében integetett a győzelmi busz tetejéről.

Az argentinok ünneplése? Az nem az én dolgom. Nem pazarolom az időt és energiát ilyen gyerekségekre.

Christophe Galtier, a párizsiak vezetőedzője elmondta, Messi január elsejéig kapott szabadságot, és 2-án vagy 3-án tér vissza a csapathoz, valószínűleg január 11-én már játszani fog az Angers elleni bajnokin.

Nem tudom, mi történt Argentínában, nincs is semmi közöm hozzá. Azt viszont tudom, hogy Messi semmilyen tiszteletlenséget nem követett el Mbappéval szemben. A döntő után kezet fogtak, Kylian pedig példásan viselkedett, Messinek és Lionel Scaloninak, az argentinok szövetségi kapitányának is gratulált – mondta Galtier, eloszlatva minden félreértést.

(Bortókép: Kylian Mbappé és  Lionel Messi 2022. december 18-án. Fotó: Adrian Dennis / AFP)

Rovatok