Index Vakbarát Hírportál

A 160 ezres percdíjért dolgozó Ronaldo meghétszerezte az al-Nasszr követőinek táborát

2023. január 2., hétfő 11:42

A Ronaldo-effektus máris életbe lépett, alig telt el két nap azóta, hogy a portugál futballsztár aláírt a szaúdi al-Nasszr csapatához. A szerződés aláírása utáni órákban meghétszereződött a rijádi klub Instagram-követőinek tábora, az egyesület hivatalos ajándékboltjában pedig pillanatok alatt 5000 új Ronaldo-mezt értékesítettek, rajta az ikonikus 7-es számmal.

Megjelent a világhálón egy jópofa fénykép, amelyen másodpercre lebontva mutatják, mennyit keres Cristiano Ronaldo új klubjában, a szaúdi al-Nasszrnál. Már az évi 200 millió euró (80 milliárd forint) is sokkoló szám, de ha belegondolunk, hogy percenként 386 euró, azaz durván 160 ezer forint a csatár fizetése, akkor azért eltöprengünk azon, mennyire észszerűek ezek a gigantikus pénzek, amiket manapság kifizetnek a futballban. 

Persze nem szabad megfeledkeznünk Ronaldo hatalmas reklámértékéről. A portugálnak van a legtöbb követője az egész világon, nem csupán a futball vagy a sport világában: 527 millióan iratkoztak fel az Instagramjára. Ugyanezen a közösségi felületen órákkal a szerződés aláírása után 860 ezerről négymillióra ugrott fel az al-Nasszr követőinek száma, amikor pedig ezek a sorok megjelentek, 6,1 milliónál pörgött a számláló, azaz két nap alatt meghétszereződött a szám. 

Összehasonlításképpen: egy olyan tradicionális klubot, mint mondjuk az AS Roma, csak 5,2 millióan követnek, a Bundesliga egyik élcsapatát, Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és Gulácsi Péter egyesületét, az RB Leipziget pedig „mindössze” 1,5 millióan. 

De ez csak az egyik vetülete Ronaldo leszerződtetésének. Az al-Nasszr ajándékboltjában azonnal elkezdték árulni a 7-es számú Ronaldo-mezt, pár óra alatt 5000-et adtak el a trikóból. 

Ha valaki, mondjuk, az Egyesült Államokból meg akarja rendelni a mezt, a szállítás költségét is beleszámítva 150 dollárt, azaz majdnem 60 ezer forintot kell átutalnia. 

(Borítókép:  Az al-Nasszr labdarúgócsapat Rijádban készült felvétele Cristiano Ronaldo portugál labdarúgóról, aki kétéves szerződést írt alá a szaúd-arábiai klubbal 2022. december 30-án. Fotó: MTI / EPA)

Rovatok