Index Vakbarát Hírportál

Remek idénye után hosszabbított Gazdaggal amerikai klubja

2023. január 5., csütörtök 08:23

Remek teljesítménye után új szerződést kötött Gazdag Dániellel az észak-amerikai profi futball-ligában (MLS) szereplő Philadelphia Union.

A 26 éves támadó középpályás 2021 májusában érkezett a Honvédtól, új szerződése 2025 év végéig szól, de klubjának opciós joga van további egy idényre.

A magyar válogatott futballista a 2022-es idényben 24 góllal és tíz (más források szerint hat) gólpasszal segítette a döntőig menetelő, ott büntetőpárbajban alulmaradó gárdát.

Gazdag Dániel nem csupán új szerződést, hanem új mezszámot is kap, a korábbi hatost tízesre cseréli.

Gazdag a liga egyik legjobb, legsokoldalúbb játékosává vált, versenyben volt a liga MVP-címéért is az előző idényben – idézi a klub honlapja Ernst Tanne sportigazgatót. – Az alapszakaszban szerzett góljai és gólpasszai mutatják, hogy remekül támad, miközben védőmunkája és játékintelligenciája segített felépíteni egy topvédelmet. Pazarul illik agresszív játékstílusunkba, alig várjuk, hogy kiemelt játékosunkként hosszú évekre a csapatnál tudjuk.

A magyar válogatott játékos erről a címről végül lemaradt, de így is bekerült az MLS álomcsapatába, és csupán egy találattal maradt le a gólkirályi címről.

Helyzetkihasználása kifejezetten parádés volt, hiszen 61 lövésből jegyzett 22 gólt, ami 36,1 százalékos mutatónak felel meg, ami a legjobb teljesítmény az MLS-ben legalább tíz találatig jutók közül Frank Lampard 2016-os 36,4 százaléka óta.

(Borítókép: Gazdag Dániel ünnepli gólját az Anglia–Magyarország 0–4-es eredménnyel záruló NL-mérkőzésen. Fotó: James Baylis – AMA / Getty Images)

Rovatok