Index Vakbarát Hírportál

Angol élvonalbeli klubok vinnék a magyar válogatott üdvöskéjét

2023. január 5., csütörtök 17:03

A TalkSport értesülése szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Bournemouth, Leeds United és Leicester City is szerződtetné az AZ Almaar magyar játékosát, Kerkez Milost.

A 19 éves, balhátvédként és balszélsőként is bevethető játékos a győri utánpótlásból került ki az AC Milanhoz, ahonnan tavaly januárban 2 millió euróért a holland csapathoz igazolt.

Kerkez a mostani idényben 28 tétmérkőzésen három gólt és hat gólpasszt termelt a holland ligában a 33 pontos Feyenoord és a 30-30-nál járó Ajax, PSV duó mögött negyedik AZ-ben (29), jó teljesítményének köszönhetően pedig már négyszer is pályára léphetett a magyar válogatottban.

Játékával az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) figyelmét is felkeltette, hiszen felkerült azon 40 fiatal futballista közé, akiktől a 2023-as berobbanás várható.

Kerkezt a TalkSport szerint három Premier League-klub is szerződtetné, értékét 15 millió font, mintegy 17 millió euró fölé helyezi.

BREAKING: Bournemouth, Leeds and Leicester are interested in AZ Alkmaar left-back Milos Kerkez.

The Hungarian international is valued at more than £15m.

-talkSPORT sources understand

Listen https://t.co/VJgUHnqdM1 pic.twitter.com/uAPHKfYAe3

— talkSPORT (@talkSPORT) January 5, 2023

Ha valóban ilyen összegért váltana klubot, akkor azzal feljönne a magyar futballistáért fizetett átigazolási összegek dobogójára is!

Magyar futballistáért kifizetett legnagyobb összegek:

(Borítókép: Laszlo Szirtesi / Getty Images)

Rovatok