Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt, ki irányítja a következő években a franciákat

2023. január 7., szombat 11:36

A Le Parisien értesülése szerint Didier Deschamps pénteken 2026-ig meghosszabbította szerződését, így marad a francia labdarúgó-válogatott élén. A hírt nem sokkal később a Francia Labdarúgó-szövetség is megerősítette.

Az 54 éves szakember 2012 óta irányítja a nemzeti együttest, és bár sokan nem tartják kiemelkedő trénernek, az eredményei magukért beszélnek:

2018-ban világbajnok lett, 2022-ben vb-ezüstérmes, 2016-ban Eb-döntőig jutott a francia csapattal, 2021-ben pedig Nemzetek Ligáját nyert.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Real Madridnál rövid idő alatt egymás után három BL-t is nyerő volt csapattársa, Zinédine Zidane azért nem vállal 2021 nyara óta állást, mert a „kékek” kispadjára fáj a foga, és bár a 2021-re csúszott Európa-bajnokságon és a 2022-es Nemzetek Ligájában nyújtott gyenge játék után inogott is a pad Deschamps alatt, a katari teljesítmény a jelek szerint meggyőzte a szövetség irányítóit.

Deschamps a lap szerint 2026 végéig írt alá, így ő irányíthatja a válogatottat a 2024-es németországi Európa-bajnokságon, valamint az amerikai, kanadai és mexikói közös rendezésű világbajnokságon is.

A Le Parisien szerint már az év végén eldőlt a hosszabbítás kérdése, amikor is Noël Le Graët és Deschamps jó hangulatú és építő jellegű találkozása során a szövetség elnöke és a kapitány megegyezett a folytatásról.

(Borítókép: Julien Mattia/Anadolu Agency via Getty Images)

Rovatok