Index Vakbarát Hírportál

A Ronaldo-ügy után újabb potenciális problémaforrást rendezhet le Erik ten Hag

2023. január 8., vasárnap 20:44

A Manchester United korábbi csapatkapitánya, Harry Maguire a téli átigazolási időszakban a szintén az angol élvonalban szereplő Aston Villához igazolhat – valószínűsíti a Transfermarkt.

A 29 esztendős bekk 2019 nyarán posztján világrekordot jelentő 87 millió euróért váltott klubot, és igazolt a Leicester Citytől a Manchester Unitedhoz. Csakhogy az Old Traffordon nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, s bár Ole Gunnar Solskjaer idejében a csapat kapitánya is lett, mostanra csaknem teljesen kiszorult a kezdőből. Erik ten Hag menedzser regnálása alatt mindössze négy bajnokit játszott végig. 

Az elmúlt hónapokban sérülések által is gyötört Maguire állítólag az Aston Villában próbálhatja újra felépíteni magát: a birminghami együttes 30–35 millió euró közti összeget fizethet ki a játékjogáért. 

Az MU az utóbbi időszakban többnyire a Raphael Varane, Lisandro Martínez középső párossal állt fel. S az argentin válogatott bekk hiányában sokszor inkább az eredetileg balszélső védőt játszó Luke Shaw-nak szavazott bizalmat a pálya tengelyében ten Hag, mint hogy Maguire-t játszatta volna. 

A nyáron az Ajaxtól elcsábított holland menedzser angol sajtóhírek szerint a tulajdonosi kör teljes bizalmát élvezi, Cristiano Ronaldo megbüntetésében is teljesen szabad kezet kapott, mind akkor, amikor a portugál klasszis megtagadta a játékot az őszi, Tottenham elleni bajnokin, mind akkor, amikor az ötszörös aranylabdás a klub tudta és engedélye nélkül nagy port kiváltott tévéinterjút adott Piers Morgan brit újságírónak. Utóbbi után a United fel is bontotta korábbi klasszisa szerződését. 

A jelek szerint Ten Hag hamarosan egy újabb potenciális problémaforrást számolhat fel az öltözőben, és az eredményesség reményében az MU vezérkara kész beletörődni a cirka 50 millió eurós/fontos buktába is, amit Maguire játékjogának jóval a manchesteri vételára alatti továbbadása jelent. 

A Transfermarkt szerint már jövő hét elején hivatalos lehet a klubváltás. 

(Borítókép: Harry Maguire és Cristiano Ronaldo idén márciusban a Manchester United Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén. Fotó: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Rovatok