Index Vakbarát Hírportál

BL-győztes edző dicsérte a magyar labdarúgó-válogatottat

2023. január 9., hétfő 14:59

Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával szintet lépett a magyar futball – mondta a hétfő esti M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán díjat átadó legendás futballtréner, Fabio Capello.

Fabio Capello, aki több csapatot olasz bajnoki címig vezetett, az AC Milannal Bajnokok Ligáját is nyert, a Real Madriddal pedig spanyol bajnok volt, hétfőn az M4 Sportnak elmondta: szerinte a magyar válogatott sikereinek köszönhetően „egyre több fiatal kezd majd bele a sportágba, egyre többen hisznek majd a futballban, ezáltal pedig tovább fejlődhet a sportág”.

Hozzátette: a sikerek mögött ott van az edző – azaz honfitársa, Marco Rossi – és stábja, nekik köszönhetően a játékosok jelentős fejlődésen mentek keresztül.

A 76 éves olasz szakember – akinek magyarországi kötődése is van, hiszen édesapja a Baranya vármegyei Himesházán született – beszélt a múlt hónapban befejeződött katari világbajnokságról, amely véleménye szerint taktikai szempontból és a játék sebességét illetően is kiemelkedően erős volt.

Hozzátette, a keleti csapatok továbbra is lassúak a legmagasabb szinthez képest, ugyanakkor Afrika fejlődött, amit Marokkó szereplése támaszt alá, míg a döntőben már az igazi sztárok, Lionel Messi és Kylian Mbappé emelkedtek ki – írta a Magyar Távirati Iroda.

(MTI)

Rovatok