Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi Péter a sérüléséről: Volt egy kis hullámvölgyem a hatodik hét után

2023. január 10., kedd 09:36

Három-öt héten belül újra pályán lehet Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott és a német Bundesligában harmadik RB Leipzig kapusa.

A játékosnak október 5-én, a Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 13. percében egy passz közben szakadt el a keresztszalagja. Néhány nappal később Innsbruckban megoperálták és már a rehabilitációját végezte, ám januárban újabb beavatkozásra volt szükség.

Most már jól halad! Volt egy kis hullámvölgyem a hatodik hét után, de hála isten most minden rendben van

– nyilatkozott az M4 Sportnak az 51-szeres válogatott futballista az Év sportolója gálán, amelyen a labdarúgó-válogatott érdemelte ki az év csapata címet a hagyományos csapatsportágak kategóriában.

Gulácsi hozzátette, az elmúlt négy hétben elég sokat lépett előre:

Ha minden jól megy, akkor 3-4-5 héten belül újra a pályán lehetek, elkezdhetem a futásokat, és onnantól nyilván az embernek teljesen más érzése van. Most még sok konditermi munka van, ami elég száraz, de ezen túl kell lenni, és akkor utána kezdhetjük az izgalmasabb részt

– fogalmazott Gulácsi.

A Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató Leipzig a Bundesliga jövő hétvégi fordulójában a címvédő és listavezető Bayern Münchent fogadja.

Az első fél év nagyon jól sikerült mind klub-, mind válogatottszinten, aztán jött a sajnálatos sérülés. Remélem, 2023-ban az első fél év lesz a nehezebb, a második fele a jobb

– mondta a kapus.

MTI

(Borítókép: Gulácsi Péter a térdét fájlalja 2022. október 5-én. Fotó: Boris Streubel / Getty Images) 

Rovatok