Index Vakbarát Hírportál

A magyar válogatott középpályása már Athénban van, megérkezett új csapatához

2023. január 11., szerda 17:57

Megérkezett Athénba a magyar válogatott középpályása, Kleinheisler László, aki a görög élvonalbeli Panathinaikosz csapatánál folytatja pályafutását.

A hírről elsőként a Sportal számolt be görög testvéroldalukra hivatkozva, mint írják: a korábbiakban Eszéken futballozó 28 éves válogatott játékos megérkezett a görög fővárosba, és a mai napon, az orvosi vizsgálatok után már aláírja szerződését a Panathinaikosz csapatával. 

A nagy múlttal bíró görög klubbal hároméves szerződést kötött Kleinheisler, akinek évi fizetése a 200 millió forintot is eléri. 

A válogatott középpályásért 600 ezer eurót fizet a görög csapat, ami kifejezetten magas összeg annak ismeretében, hogy Kleinheisler 2023 nyarán szabadon igazolhatóvá vált volna lejáró szerződése miatt. A Panathinaikosz kivásárolta szerződéséből a 44-szeres magyar válogatott játékost. 

Kleinheisler László korábban Kazahsztánban és Németországban is futballozott, mielőtt a horvát Eszék csapata 2019 telén ingyen leigazolta volna. A középpályás jelenlegi piaci értéke kétmillió euró, amivel újdonsült görög klubjában az egyik legértékesebb játékos lesz. 

A Panathinaikosz jelenleg a görög élvonalbeli bajnokság első helyén áll, négy pont előnnyel a második AEK Athén mögött. A játékos hivatalos bemutatására az orvosi vizsgálatok után kerülhet sor. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok