Index Vakbarát Hírportál

Hormonális törpének nevezte Messit a Barca korábbi csúcsvezetője

2023. január 13., péntek 14:35

A katalán rendőrség szerint a klub korábbi vezetése szivárogtatta ki Lionel Messi és Gerard Piqué szerződését az FC Barcelonával. A vezetőségi WhatsApp-csoportban közben vállalhatatlan stílusban értekeztek a klublegendáról.

A sokszorosan megbukott korábbi FC Barcelona-vezetés – amely Josep María Bartomeu irányítása alatt működött – most egy újabb botránnyal kell hogy szembenézzen. A vezetőség egy korábbi tagja, a jogi osztály vezetője, Roman Gomez Ponti a vezetőségi privát WhatsApp-beszélgetésében rendszeresen nyomdafestéket nem tűrő kifejezéseket használt Lionel Messire – írja a Forbes. A helyi sajtó birtokába jutottak a beszélgetés részletei, amelyben Ponti „csatornapatkányak”, „hormonkezelt törpének” és „fillérb*szónak” nevezte a klublegendát.

Az ügy persze nem azért fut nagyot, mert valaki csúnyán beszélt Messiről. A katalán rendőrség szerint a jogi osztály vezetője az egyik személy, aki kiszivárogtatta az argentin játékos és Gerard Piqué szerződését. Pedig a helyi sajtó szerint a WhatsApp-csoportban forrtak az indulatok, amikor nyilvánosságra kerültek a szerződések. 

Nem lehetsz ennyire jó fej ezzel a csatornapatkánnyal 

– írta Ponti ugyanezen a napon Bartomeunak. 

A jogi vezető szerint a klub mindent megadott Messinek, aki „diktatúrát vezetett be” az átigazolások, szerződések megújítása és a szponzori ajánlatok terén. Ponti megkérdőjelezte Luis Suárez, Jordi Alba és Ansu Fati szerződésének megújítását – Fati ügynöke ráadásul Messi testvére volt akkoriban.

Ponti írt arról is, hogy mennyi „zsarolást és durvaságot kellett elviselniük ettől a hormonális törpétől, aki a Barcának köszönheti az életét”. A jogi vezető azt is megjegyezte a csoportban, hogy amikor kitört a járvány, Messi arra kérte a klub elnökét, hogy csökkentse mindenkinek a fizetését az övén és Luis Suárezén kívül. 

Ha a kiszivárogtatott adatok pontosak voltak, Messi 597 millió dollárt kapott volna négy szezonért, ha a szerződésében szereplő minden feltétel teljesül – ez a 2021-ben elévülő szerződés volt addig a sportvilág legmagasabb összegű megegyezése. Ekkor nevezték a csoportban „fillérb*szónak” az argentin csatárt. 

Miután a Barcelona képtelen volt alkalmazni a La Liga által lefektetett, fizetéshez fűződő szabályokat, Messi véget vetett több mint 20 éves kapcsolatának a Barcával, és a Paris Saint-Germainbe igazolt. 

(Borítókép: Lionel Messi gólöröme az FC Barcelona színeiben 2017. március 4-én. Fotó: Dan Istitene / Getty Images) 

Rovatok