Index Vakbarát Hírportál

Tovább vergődik a Liverpool

2023. január 14., szombat 17:58

A Brighton otthonában sem tudott nyerni, így visszacsúszott a tabella nyolcadik helyére a Jürgen Klopp vezette Liverpool az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, azaz a Premier League-ben.

A sérülésektől tizedelt Liverpool az első félidőben is csak nagy szerencsével kerülte el a gólhátrányt, a 41. percben a videobíró lesállás miatt vont vissza egy, a pályán a Brightonnak megítélt büntetőt.

Fordulás után viszont nem kellett sok Roberto De Zerbi csapatának, mindössze két perce tartott a második játékrész, amikor Solomon March bevette Alisson kapuját (1–0). Az 53. percben aztán másodszor is beköszönt a 28 esztendős angol középpályás – ezúttal jó tizennégy méterről, a védő takarásából lőtt védhetetlenül a kapu bal oldalába (2–0). 

S ezzel még nem volt vége: a 82. percben Danny Welbeck úgy mattolta a Liverpoolt, hogy gólja előtt még egy esernyőt is kiosztott a csereként beállt vendéghátvédnek, Joe Gomeznek (3–0).

A Pool a naptári évben még nem tudott meccset nyerni, a brightoni túrát megelőzően a bajnokságban a Brentfordtól kikapott, az FA-kupában a Wolverhamptonnal csak döntetlent játszott – így ott ismétlésre készülhet – Jürgen Klopp csapata.

Harminc év elteltével esett meg ismét a Liverpoollal, hogy egy év első két bajnokiján egyaránt kikapott.

A másik liverpooli csapatnak, az Evertonnak sem alakult jól a forduló: hiába szerzett vezetést Frank Lampard csapata a 39. percben Amadou Onana találatával, a kiesés elől menekülő Southampton a második játékrészben fordított, mindkét gólt a csapatkapitány James Ward-Prowse szerezte (1–2).

A Nottingam is menekül: a karácsonykor még a kiesőzónában tartózkodó újonc 2–0-ra verte a Leicester Cityt, és ezzel megelőzte riválisát a tabellán, már a 13. helyen áll, míg a kékek visszacsúsztak 14.-nek.

A Wolves a West Ham Unitedot verte, ezzel szintén elmozdult a kiesőzónából, és épp a WHU-t taszította oda. Az előző idényben még remekelő londoniak a 18., a már emlegetett Everton a 19. helyre esett vissza.

A S’oton továbbra is sereghajtó, de pontszámban beérte a két előtte állót.

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE, 20. FORDULÓ
Brighton–Liverpool 3–0
(March 47., 53., Welbeck 82.)
További eredmények
Wolverhampton–West Ham 1–0
Nottingham–Leicester City 2–0
Everton–Southampton 1–2

Korábban
Manchester United–Manchester City 2–1 (Bruno Fernandes 79., Rashford 82., ill. Grealish 60.)

Rovatok