Index Vakbarát Hírportál

Saját nevelésű támadó állította be Cristiano Ronaldo csúcsát Manchesterben

2023. január 14., szombat 16:24

Amint arról beszámoltunk, a Manchester United a hajrában szerzett gólokkal 2–1-re legyőzte a Manchester Cityt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának rangadóján. A találkozó főhőse a 82. percben győztes gólt szerző Marcus Rashford lett, aki olyat tett, amire 2008 óta senki nem volt képes. Előtte pedig a csapattól télen botrányos körülmények között távozott Cristiano Ronaldónak sikerült épp...

Hogy miről is van szó? Az idényben immár tizenhét találatnál járó 25 esztendős támadó sorozatban a hetedik tétmeccsén volt eredményes a City ellen szerzett góljával, ilyen szériát nem látott a manchesteri drukkerhad az ifjú Ronaldo regnálása óta.

Menet közben ráadásul két gólpasszt is kiosztott, miközben a Charlton elleni kupameccsen duplázott.

Rashford ráadásul zsinórban a nyolcadik hazai meccsén volt eredményes, amivel Wayne Rooney klubrekordját állította be.

A United saját nevelésű játékosával 2019 januárja óta ráadásul először történt meg az is, hogy négy egymást követő Premier League-meccsen a kapuba találjon. A 2018–2019-es idény volt pályafutása eddigi legjobb időszaka: 44 tétmeccsen 22-szer volt eredményes, a bajnokságban pedig szintén karriercsúcsot jelentő 17-szer köszönt be az ellenfeleknek.

A jelenlegi kiírásban ez a nyolcadik PL-gólja volt, minden sorozatot figyelembe véve pedig már a 16.

Azt csak halkan jegyezzük meg, hogy az idényben látott 0,6-es meccsenkénti gólátlaga a valaha volt legjobb teljesítménye profi futballistaként. Ergo ha elkerülik a sérülések, új karrierrekorddal kecsegtet számára az évad.

Azt pedig már csak a poén kedvéért írjuk le: már most háromszor annyi gólja van (15), mint az előző idényben összesen volt (5).

A United a City elleni sikerrel egy pontra megközelítette a városi riválist a bajnoki tabellán, és őrzi harmadik helyét a Newcastle Uniteddal szemben.

Rashford 2015-ben mutatkozott be az MU felnőttcsapatában, a szombati volt a 329. tétmeccse és a 109. gólja a csapat színeiben.

(Borítókép: Naomi Baker/Getty Images)

Rovatok