Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominiket Európa egyik legjobb előkészítőjeként vinné az olasz sztárcsapat

2023. január 14., szombat 10:49 | egy éve frissítve

Bár most éppen holtszezon van Európa több futballbajnokságában, az átigazolási piac nem zárt be. Szoboszlai Dominiket, az RB Leipzig középpályását szerződtetné az Internazionale, legalábbis egy jól értesült olasz portál szerint. A magyar válogatott csapatkapitánya emellett a legjobbnak számít az öt topligában a lövés-előkészítések terén a 23 éven aluli játékosok körében, így nem csoda, hogy nagyon kelendő.

A calciomercatoweb.it értesülése szerint az Internazionale a nyáron nem kevesebb mint 35 millió euróért elvinné Szoboszlai Dominiket az RB Leipzig csapatától. A magyar válogatott csapatkapitánya, aki remek formát fut ebben az idényben, kihagyhatatlan a csapatból Lipcsében, amely pillanatnyilag a harmadik a Bundesligában.

Szoboszlai 22 millió euróért érkezett Salzburgból a német testvércsapathoz, amelynél eddig összesen 67 tétmérkőzésen lépett pályára, és 12 gólt szerzett.  Beppe Marotta, az Inter ügyvezetője konkrétan Szoboszlaival próbálja versenyképessé tenni a fekete-kékeket az éllovas Napolival, a Juventusszal és a városi vetélytárs Milannal szemben. 

Mindez persze csak a nyárra vonatkozik, mert Esterházy Mátyás, Szoboszlai ügynöke nemrégiben az Indexnek is megerősítette, hogy védence most, télen aligha vált klubot.

Ugyanakkor a Football Wonderkids arról ír, hogy Szoboszlai a 23 évnél fiatalabb európai futballisták között a legjobb a lövőhelyzetek (Shot Creating Actions) kialakításában, legalábbis ami az öt topligát (Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1) illeti. 

A sorrend azért is izgalmas, mert az RB Leipzig és a magyar válogatott üdvöskéje megelőzi többek között azt a Hvicsa Kvaracheliát, a Napoli sztárját, aki péntek este szétzilálta a Juventus védelmét (5–1), Jamal Musialát, a Bayern sztárját és Phil Fodent, a Manchester City csillagát, nem is beszélve Rodrygóról, a BL-címvédő Real Madrid brazil kiválóságáról.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik 2022. október 5-én. Fotó:  Ronny Hartmann / AFP)

Rovatok