Index Vakbarát Hírportál

Csak nevében volt rangadó, az Arsenal könnyedén intézte el a Tottenhamet

2023. január 15., vasárnap 19:34

Az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén londoni rangadót rendeztek, a listavezető Arsenal a Tottenham otthonába látogatott. A meccs aztán kevés izgalmat tartogatott, Mikel Arteta alakulata ugyanis magabiztosan nyert 2–0-ra, így nyolc pontra növelte előnyét a tabella élén.

Már az első percekben jelezték a vendégek, hogy komoly szándékkal érkeztek a Spurs otthonába, egy eladott labdát követően ugyanis a 6. minutumban máris ziccerbe kerültek a vendégek, ám Eddie Nketiah Hugo Llorisba lőtte az ordító helyzetet.

Nem sokkal az első negyedóra előtt viszont megvolt a vezetés: 

Thomas Partey indította remekül Bukayo Sakát, aki a tizenhatos jobb oldaláról erőből centerezett, beadása egy menteni igyekvő védőn megpattant, amely így becsapta Llorist, a kapusról pedig saját hálójába pattant a labda.

Szon Hungmin szinte azonnal válaszolhatott volna, a dél-koreai támadó viszont közelről Aaron Ramsdale-t találta telibe. Nagyjából ez az egy komoly lehetősége volt a Tottenhamnek az első félidőben, amelyet végig irányított az éllovas: Thomas Partey bődületes távoli kapáslövésével majdnem megduplázta előnyét, a jobb oldali kapufa azonban megmentette a hazaiakat. A 36. percben ugyanakkor megszületett a második Arsenal-találat: 

Martin Ödegaard lőtt parádésan, védhetetlenül a bal alsó sarokba jó 18 méterről. Szünet előtt még Harry Kane-nek volt egy lehetősége, ám az eredmény nem változott.

Ahogyan a második játékrészben sem, pedig volt egy jó 10-15 perces szakasza Antonio Conte alakulatának, ám nem tudott visszajönni a meccsbe, Ramsdale több bravúrt is bemutatott, nem tudtak túljárni a hazaiak a parádés napot kifogó angol kapus eszén. A hajrában az Arsenalnak is voltak meccslabdái, ám Lloris némileg javított a teljesítményén, több nagy védéssel akadályozta meg, hogy az ágyúsok lezárják a meccset.

Ennek ellenére Arteta alakulata magabiztosan és megérdemelten nyert az ősi rivális otthonában, a City tegnapi veresége után pedig nyolc pontra növelte előnyét a tabella élén a címvédővel szemben.

(Borítókép: Nick Potts / PA Images / Getty Images)

 

Rovatok