Index Vakbarát Hírportál

Két legyet üthet egy csapásra az Arsenal az ősi rivális ellen

2023. január 15., vasárnap 06:24

Vasárnapra is jut egy csúcsrangadó az angol labdarúgó-bajnokságban: a listavezető Arsenal az örök rivális Tottenham otthonába látogat. A második helyen álló Manchester City szombati vereségét követően Mikel Arteta alakulata egy esetleges győzelemmel nyolc pontos előnyre tehet szert a tabellán, így duplán fontos lesz számára a találkozó.

Nagy erőpróba vár vasárnap délután az angol labdarúgó-bajnokságban éllovas Arsenalra, ugyanakkor hatalmas lehetőséget is kapott Mikel Arteta együttese a Manchester City szombati vereségével: ha ugyanis nyernek az ágyúsok a Spurs otthonában, már nyolc pont lesz az előnyük a tabella élén a címvédővel szemben.

Legutóbb 2004-ben ünnepelhettek aranyérmet az észak-londoniak, akiknek viszont az utóbbi időben nagyon nem megy a városi rivális ellen, a Tottenham sorozatban negyedszer nyerhet hazai pályán ebben a párharcban, amelyre korábban a Premier League-ben még soha nem volt példa.

A vendégek mestere ennek ellenére bizakodó. „Úgy gondolom, jó formában, várhatjuk az összecsapást. Izgatottak a játékosok, az idei szezonunk ugyanis egyelőre minden várakozást felülmúl és szeretnénk továbbmenni azon az úton, amelyen elindultunk” – fogalmazott Arteta.

Antonio Conte érdekes módon az utóbbi időkben sokat bírált angol játékvezetők védelmére kelt a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. „Minden helyzetben tiszteletet kell mutatnunk a pályán, különösen igaz ez a játékvezetőkkel szemben. Pontosan tudom, milyen nehéz bírónak lenni és fontos döntéseket hozni, akár a legkiélezettebb helyzetekben is. 

A megfélemlítés, vagy a negatív atmoszféra teremtése nem fair velük szemben, nagyon nem szeretem az ilyesmit. Ne felejtsük el, hogy futballmeccsről beszélünk”.

Az Arsenal egyébként 11 meccs óta veretlen a bajnokságban, ráadásul ezen időszak alatt két döntetlen és kilenc győzelem a mérlege. A Spurs ehhez képest 11 találkozóból ötöt is elveszített, egyet többek között a mai rivális otthonában, az Emirates Stadionban 3–1-re. Jó hír viszont Conténak és a szurkolóknak, hogy az utóbbi három találkozót izomprobléma miatt kihagyó Dejan Kulusevski várhatóan bevethető lesz, miután az elmúlt három mérkőzést izomprobléma miatt kihagyta. Richarlison és Rodrigo Bentancur játéka viszont kérdéses, Lucas Moura pedig biztosan nem léphet pályára.

Ami a vendégeket illeti, bár Bukayo Sakát a hétfői, Oxford United ellen 3–0-ra megnyert FA-kupa találkozón óvatosságból lecserélték egy kisebb sérülés miatt, minden bizonnyal ott lehet az Arsenal kezdőjében, Gabriel Jesusszal és Reiss Nelsonnal ellentétben, akik továbbra is harcképtelenek.

Az Arsenal a 2013/2014-es idény óta először győzheti le kétszer egy szezonon belül a Tottenhamet, hogy mindez sikerül-e, az 17:30-tól, a 20. forduló zárómeccsén kiderül.

(Borítókép: Clive Rose / Getty Images Hungary)

Rovatok