Index Vakbarát Hírportál

Szó szerint hajmeresztő felvétel az el Clásicóról: Ceballos megtépte Gavi haját

2023. január 17., kedd 11:18

Van az úgy, hogy csak jókora spéttel bukkannak elő felvételek egy futballmérkőzésről, mivel a szóban forgó jelenet nem került a közvetítés fókuszába. Pedig aztán annál több kamera nem kell, mint ahánnyal követik a tévétársaságok egy spanyol el Clásico, a mindenkori Barcelona–Real Madrid-rangadó történéseit. Vasárnap este Rijádban, a spanyol Szuperkupa-mérkőzésen azonban elkerülte a rendező figyelmét a madridi Dani Ceballos hajtépése, amelynek Gavi, a meccs embere, a Barca tinisztárja volt a szenvedő alanya.

Igen ám, csakhogy egy nappal később előkerült a felvétel, és rögvest be is járta az internet segítségével a nagyvilágot. Íme: 

A videón az látható, hogy felrúgják Gavit, a mezőny legjobbját, a fiatal katalán hóna alatt viszi a labdát a szabadrúgás elvégzéséhez, és amikor elhalad Ceballos mellett, a Real játékosa megtépi Gavi haját. A barcelonai középpályás sarkon fordul, mellbe löki Ceballost, de mielőtt elfajulna a helyzet, Lewandowski és a többiek elrángatják Gavit Ceballostól

Egy másik kameraállásból még egyértelműbb a szituáció:

A jelenetet Burgos Bengoetxea, a meccs játékvezetője nem vette észre, de a rendező sem, ezért nem került be a közvetítésbe. Ellenben a Movistarnak megvolt a felvétel, és másnap kirakták a világhálóra. 

Gavi egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a 3–1-es Barca-győzelemhez (a másik két gólt Lewandowski és Pedri szerezte), meg is választották a meccs emberének, és Xavi, a katalánok edzője kijelentette, hogy Gavi számára a határ a csillagos ég. 

(Borítókép: Gavi a spanyol Szuperkupa döntőjében, Rijádban 2023. január 15-én. Fotó: Yasser Bakhsh / Getty Images)

Rovatok