Index Vakbarát Hírportál

Valakinek 2,6 millió dollárt ért, hogy láthassa a Messi–Ronaldo-csatát

2023. január 18., szerda 11:12

A szaúdi üzletemberé, Musref al-Hamdié lett annak a találkozónak az árverésre kínált VIP-belépője, amit Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapata vív csütörtökön Rijádban.

Az egymillió dollárról induló licit a szervezők bejelentése alapján 2,66 millió dollárral (egymilliárd forinttal) zárult, amellyel az AqarOne ingatlanbefektetési konzorcium ügyvezető igazgatója már múlt héten befutónak tűnt, és a megadott határidőig nem érkezett az övénél jobb ajánlat. Az exkluzív jegy tulajdonosa részt vehet a mérkőzést követő ceremónián, beléphet az öltözőkbe, találkozhat és fotókat készíthet a játékosokkal, így a futball két emblematikus alakjával.

A Fahad Király Stadionban sorra kerülő bemutató meccsen Ronaldo új klubjának, az al-Nasszrnak és a szintén szaúdi al-Hilalnak a játékosaiból álló gárda csap össze Messi együttesével, a Paris Saint-Germainnel. Utóbbi soraiban tudja a katari vb-n döntős francia Kylian Mbappét, valamint a torna meglepetéscsapatának, a marokkói válogatottnak a kulcsemberét, Asraf Hakimit is.

A sportág két szupersztárja, a hétszeres aranylabdás Messi és az ötszörös aranylabdás Ronaldo legutóbb 2020 decemberében találkozott a pályán, amikor a Juventus 3–0-ra legyőzte a Barcelonát. Ronaldót az év elején mutatták be Szaúd-Arábiában – de az Angliában kapott kétmeccses eltiltása miatt eddig még nem léphetett pályára –, Messi pedig az arab ország turisztikai nagyköveteként is tevékenykedik.

A PSG tulajdonosi köre a katari kormányhoz köthető, amely 2022 végén megrendezte a világbajnokságot. A Riyadh Season Cup elnevezésű gálameccsre 170 országból több mint kétmillió jegyigénylés érkezett.

(Borítókép:  Az an-Naszr szaúdi labdarúgóklub által 2023. január 4-én közreadott felvétel Cristiano Ronaldo portugál futballcsillagról, amint a mezét fogja a hivatalos bemutatója előtt Rijádban 2023. január 3-án. Fotó:  MTI / EPA / an-Naszr)

Rovatok