Index Vakbarát Hírportál

Mesterhármassal debütált a Gremióban Luis Suárez

2023. január 18., szerda 10:09

Luis Suárez nem engedi leírni magát. Az uruguayi gólzsák kedd este mesterhármassal mutatkozott be legújabb csapatában, a Gremióban a Recopa Gaucha trófeáért vívott mérkőzésen. Suárez, az Ajax, a Liverpool, a Barcelona és az Atlético Madrid egykori sztárja hat nap múlva betölti a 36-ot, de még mindig nagyon érzi a kaput. A mérkőzést amúgy 4–1-re nyerte a Gremio a Sao Luiz ellen, Suáreznek 38 perc is elég volt a triplázásra.

Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona, Atlético Madrid, ismét Nacional, majd most a Gremio.

Nem lehet azt mondani, hogy Luis Suárez egy helyben ülő típus, immár pályafutása ötödik országában ontja a gólokat. 

Ez az ötödik ország Brazília. A csatár december 31-én kétéves szerződést írt alá a legfelső osztályba most visszajutott Gremio csapatához, és a bemutatkozása kedden volt a regionális trófeáért, a Recopa Gaucháért vívott mérkőzésen a Sao Luiz ellen.

Mindössze négy percre volt szüksége a veteránnak ahhoz, hogy betaláljon, kiugrás végén elegánsan emelt a kapus felett a hálóba. A második gólnál lazán eltette a kapus mellett a labdát, a harmadik pedig egy védhetetlen kapáslövés volt a 38. percben.

Csupán 34 perc telt el az első és a harmadik gólja között, a végeredmény 4–1 lett, de ekkor Suárez már nem tartózkodott a pályán, mert edzője, Renato Gaúcho Portaluppi az 59. percben a harmincezer néző tapsvihara közepette lecserélte a meccs hősét. (Renato mifelénk is ismerős, ott volt a Népstadion gyepszőnyegén, amikor a mexikói vb-re készülő magyar válogatott 1986. március 16-án 3–0-ra megverte Brazíliát, ő volt jószerivel az egyetlen játékos a vendégeknél, aki akkor kitett magáért.)

Boldog vagyok, legutóbb akkor sikerült góllal bemutatkoznom, amikor két és fél éve a Barcából az Atléticóba igazoltam, akkor két gólt rúgtam 

 mondta Suárez, aki annak idején a Barcelona csapatában Lionel Messi legjobb barátja és „fegyverhordozója” volt. 

Suárez legutóbb tíz éve rúgott mesterhármast egy félidő leforgása alatt, még a Liverpool színeiben. 

Ennél parádésabb bemutatkozása nem is lehetett volna Suáreznek – nyilatkozta Renato, az edző. – Bíztunk benne, ahogy a szurkolók is. Ezért szerződtettük őt, az ilyen mérkőzésekért. Roppant szerény játékos, nem akar a középpontba kerülni, csak teszi a dolgát. Azonnal megszerettük, befogadta a csapat. 

Lefogadjuk, hogy a bemutatkozás után még jobban megszerették. 

(Borítókép: Luis Suárez 2023. január 17-én. Fotó: SILVIO AVILA / AFP)

Rovatok