Index Vakbarát Hírportál

Megint a Manchester Cityé volt a legnagyobb bevétel a futballklubok közül

2023. január 19., csütörtök 10:14

Az előző évhez hasonlóan a Manchester City érte el a legnagyobb bevételt a futballklubok közül a Deloitte könyvvizsgáló cég éves felmérése alapján – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A kimutatás szerint az angol bajnok 731 millió eurós bevételt könyvelhetett el a 2021–2022-es szezonban, amelyben a pandémia generálta korlátozásokon már enyhítettek, és a szurkolók visszatérhettek a stadionokba.

A képzeletbeli dobogó második fokán – akárcsak egy évvel korábban – a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid áll 714 millióval, a BL-döntős Liverpool pedig a hetedik helyről feljött a harmadikra 702 millióval.

A City városi riválisa, a Manchester United 689 milliós, a sztárokkal teletűzdelt Paris Saint-Germain pedig 654 milliós bevétellel zárt.

A top 20-ban 11 angol élvonalbeli klub található, az említetteken kívül a Chelsea, a Tottenham Hotspur, az Arsenal, a West Ham United, a Leicester City, a Leeds United, az Everton és a Newcastle United is a leggazdagabbak közé tartozik.

A könyvvizsgáló cég 26 éve készíti el világranglistáját.

A mostani jelentés közzétételét követően a spanyol La Liga – amely három egyesülettel képviselteti magát a listán – közleményt adott ki, szerinte a kimutatás „nyilvánvalóan téves adatokat” tartalmaz a liga televíziós jogokból származó bevételeivel kapcsolatban.

A Deloitte által közölt információ, amely szerint a La Liga audiovizuális jogokból származó bevétele csökkent, teljesen téves, erre fel is hívtuk a cég figyelmét

– hangsúlyozták.

A bevételi ranglista élcsoportja (a Deloitte honlapja alapján):

(Borítókép: Stu Forster/Getty Images)

Rovatok