Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt a születési papírjai meghamisításával vádolt Moukouko sorsa Dortmundban

2023. január 21., szombat 18:08

A Borussia Dortmund délután bejelentette, hogy több hónapos egyeztetést és a hét elején adott ultimátumot követően mégis sikerült megállapodnia Youssoufa Moukoko június végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról. A katari világbajnokságot is megjárt, kameruni származású, 18 éves német válogatott támadó az új megállapodás értelmében 2026 nyaráig kötelezte el magát a dortmundiakhoz.

A támadó az elmúlt hetekben azzal került címlapokra, hogy meghamisíthatták a születési dokumentumait és a beismertnél négy évvel idősebb, azaz 18 helyett 22 esztendős lehet. 

A csatár Kamerunban született, de – jelen tudásunk szerint – 13 éves korában Németországba költözött, ahol örökbe fogadták. A brit bulvársajtóban óriásit futott a hír az esetleges csalásról A briteknek azért volt fontos az ügy, mert a világbajnokságon is pályára lépett német válogatott játékjogáért a Chelsea és a Newcastle is tárgyalásokat folytatott a Dortmunddal. Végül aztán mindkét Premier League-csapat kihátrált ezekből az egyeztetésekből, ami középtávon a BVB malmára hajtotta a vizet. 

A Német Labdarúgó-szövetség január elején egy közleményben jelezte, hogy nem kommentálja a spekulációkat. 

Moukoko egy nappal a – papírjai szerinti – 16. születésnapja után, 2020 novemberében mutatkozott be a német élvonalban, ezzel pedig történelmet írt: immár ő a liga legfiatalabb játékosa, Nuri Sahint előzte meg a sorban. A szintén a Dortmundban bemutatkozó középpályás 2005. augusztus 6-án 16 évesen és 335 naposan debütált.

(MTI/Index)

(Borítókép: Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images)

Rovatok