Index Vakbarát Hírportál

Hiába vetették be a 70 millió fontos ukránt, nem lett győztese a liverpooli csörtének

2023. január 21., szombat 15:32

Nem hozott gólt a Liverpool és a Chelsea összecsapása az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 21. fordulójában.

Igazi roncsderbire készülhettek Liverpoolban a csapatok, hiszen az előző idényben ezüstérmes pozícióban zárt házigazda ezúttal kilencedikként fogadta a legutóbbi kiírásban bronzérmet nyert, most csak 10. Chelsea-t. A Kórház a város szélén csehszlovák teleregény is nyugodtan eszünkbe juthatott a két csapat apropóján, hiszen megannyi maródi futballista hiányzott mindkét oldalon, Graham Potter, a londoniak menedzsere egy komplett kezdőt is össze tudott volna állítani a sérültjeiből – jó eséllyel erősebbet, mint amit pályára küldhetett az Anfielden. 

A mérkőzés az előző szezonokban igazi rangadó volt, most viszont pont olyan játékot hozott, amit két szenvedő középcsapattól várnánk. A londoniak a meccs legelején Kai Havertz révén ugyan szereztek egy gólt, ezt hosszas videózás után visszavonták. A folytatásban pedig inkább csak gyűrték egymást a felek, mint futballoztak. A legutóbbi fordulóban a Brighton otthonában három gólt kapott Liverpool legnagyobb – és talán egyetlen – igazi helyzetére a 43. percig kellett várni, Harvey Elliott beadása is a saját kapujának háttal menteni igyekvő középhátvéd csúsztatása miatt lett veszélyes. 

Fordulás után egy jóval agresszívabb Liverpool futott ki a pályára, és jó tíz percre be is szorította ellenfelét Jürgen Klopp csapata. Csakhogy a cserék után ismét kiegyenlítődött a játék, sőt a 60. percben Hakim Zijes cselei után ismét közel került a Chelsea a vezetés megszerzéséhez – a marokkói támadó 13 méterről durrantott kapu fölé. 

Ekkor már a pályán volt a múlt hétvégén bejelentett, 70 millió fontos sztárigazolás, Mihajlo Mudrik is. Az angol élvonal 9. ukrán légiósa nem is vesztegette az idejét, nem sokkal később szép szólóval hagyta faképnél Mohamed Szalahot, Thiagót és Joe Gomezt is, hogy aztán mindössze Alisson kapussal szemben 6 méterről az oldalhálóba lőjön.

A véghajrát Trent Alexander-Arnold lehetősége nyitotta, majd Mudrik próbált gólt lövetni a másik londoni csereemberrel, Carney Chukwuemekával, de ebből sem sikerült a kapuba találni. 

Ez volt Jürgen Klopp menedzseri pályafutásának 1000. tétmeccse (a 411. az angolok kispadján), nem jött össze a szép jubileum. Csapata továbbra is nyeretlen a bajnokságban 2023-ban. 

Több mint 50 év után, 1971 októbere óta először nem hozott gólt egy Liverpool–Chelsea-csata az Anfielden. 

Valahol jelképes ez is. 

LABDARÚGÁS
ANGOL PREMIER LEAGUE
21. FORDULÓ

Liverpool–Chelsea 0–0 

(Borítókép: Laurence Griffiths/Getty Images)

Rovatok