Index Vakbarát Hírportál

Legyőzte a rákot, győzelemmel debütált

2023. január 22., vasárnap 20:44

A német labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának vasárnapi játéknapján a Dortmund az Augsburgot fogadta. A közönségszórakoztató összecsapáson összesen hét gól esett, és végül a hazaiak ünnepelhettek győzelmet, akiknél csereként végre tétmeccsen is debütálhatott a csapatban az elmúlt fél évben hererákkal kezelt Sébastien Haller.

Ami a szakmai részt illeti: Jude Bellingham révén a 29. percben szereztek vezetést a hazaiak, a szünet előtt nem sokkal viszont felpörögtek az események. Arne Maier egyenlített, amire a gólnál hibázó Nico Schlotterbeck válaszolt. A Borussia téli igazolása, Julian Dyerson szerencsétlen mozdulata azonban ismét döntetlent ért a vendégeknek.

A fordulás után sem lassítottak a csapatok, a 18 éves angol támadó, Jamie Bynoe-Gittens ismét Edin Terzic alakulatát juttatta előnyhöz, ám a vendégek harmadszor is egalizáltak: Schlotterbeck második kapitális hibáját David Colina használta ki. A meccset végül Giovanni Reyna döntötte el a 78. percben, az amerikai támadó külsővel szerzett szépségdíjas találatot, amely három pontot ért a Dortmundnak.

Most viszont jöjjenek az érzelmek, felemelő pillanat volt ugyanis, amikor a 62. percben Youssoufa Moukoko helyén pályára lépett Haller, az elefántcsonparti támadót óriási üdvrivalgással köszöntötte a fanatikus BVB-közönség.

Hallert tavaly nyáron szerződtette a Dortmund a Manchester Cityhez igazolt Erling Haaland helyére, azonban nem sokkal később hererákot állapítottak meg nála, emiatt kétszer megoperálták, és kemoterápiás kezelést is kapott. 

 

Rovatok