Index Vakbarát Hírportál

Háromszoros BL-győztest igazolhat a kétszeres BEK-aranyérmes

2023. január 27., péntek 13:28

Anglia felé veheti az irányt Keylor Navas, a Real Madrid korábbi, a Paris Saint-Germain jelenlegi kapusa – számolt be az olasz transzferguru, Fabrizio Romano. A Costa Rica-i játékosért a Nottingham Forest jelentkezett be.

Romano posztja szerint a Nottingham eltökélt a 36 éves játékos megszerzésére, aki szintén nyitott lenne arra, hogy a világ legerősebb bajnokságának gondolt Premier League-ben még próbára tegye magát. A kulcskérdés az, hogy a PSG hajlandó-e lemondani Navas szolgálatairól, aki erre az idényre teljesen kiszorult a francia sztárcsapat kezdőjéből, mindössze két kupameccsen vetették be Gianluigi Donnarummával szemben, sőt a keret harmadik kapusa, Sergio Rico is több játéklehetőséget kapott a szezonban nála. 

A Nottingham kezdőkapusa az idény nagy részében a Manchester Unitedtól kölcsönvett Dean Henderson volt, ám ő combizomsérülést szenvedett január közepén, és várhatóan egy hónapig nem is lesz bevethető. 

Navas pályafutása legjobb éveit alighanem a Real Madridnál élte meg: a spanyol rekordbajnok színeiben 2014 és 2019 között 162 tétmeccsen szerepelt, háromszor nyert Bajnokok Ligáját, négyszer klub-vb-t, és egy spanyol bajnoki elsőség is összejött neki. 

A PSG-ben csupán két idényben volt alapember, majd 2021-ben megérkezett a klubhoz Donnarumma, aki apránként kiszorította. 

Navas kapcsán korábban a német Borussia Dortmund, a szaúdi al-Nasszr és a mexikói Club América érdeklődéséről lehetett hallani. 

A kétszeres BEK-győztes (1979-ben és 1980-ban ért csúcsra a Bajnokok Ligája elődjében) Nottingam Forest jelenleg a 13. helyen áll a Premier League-ben. 

(Borítókép: Xavier Laine/Getty Images)

Rovatok