Index Vakbarát Hírportál

Olasz szupertehetséget hozhat Szoboszlaiék nyakára a Leipzig

2023. január 30., hétfő 15:44

Az RB Leipzignél folytathatja karrierjét Nicolo Zaniolo – számolt be a lehetséges megállapodásról a Bild. Az AS Roma 23 esztendős középpályásáért állítólag 30 millió eurót kell letenni az asztalra.

Hosszú ideje téma az olasz sajtóban Nicolo Zaniolo esetleges távozása. Az AS Roma üdvöskéje az elmúlt hónapokban többször is összetűzésbe került saját szurkolóival, s bár José Mourinho igyekezett csillapítani a kedélyeket, egyre biztosabbnak tűnik a 23 éves üdvöske távozása.

Zaniolo 19 évesen mutatkozott be a fővárosi együttes felnőttcsapatában, előtte az Internazionalénál pallérozódott, a milánói klubnál pedig mai napig az egyik legrosszabb transzferként emlegetik, hogy anno mindössze 4,5 millió eurós értéken beszámolták a Radja Nainggolan-transzferbe, amikor a rutinos belga középpályás Rómából az Interhez szegődött.

A 11-szeres felnőttválogatott játékos 128 tétmeccsen szerepelt eddig a farkasoknál, ez a szám pedig jóval magasabb is lehetne, ha a kettővel ezelőtti szezonja nem megy rá csaknem egy az egyben egy súlyos térdsérülésre.

Zaniolo ebben az idényben 17 találkozón lépett pályára, két gólja és három gólpassza van. A Bild szerint a Leipzig elsősorban arra az esetre szerződtetné, ha Dani Olmóért piacképes ajánlat érkezne januárban vagy legkésőbb jövő nyáron.

Az olasz játékos irányítóként és szélső középpályásként egyaránt bevethető. Számunkra azonban megnyugtató hír lehet, hogy hiába fedi részben a szintén a lipcsei középpályássort erősítő Szoboszlai Dominik posztját, szemben a magyar játékossal, aki  előszeretettel indul a bal szélről, Zaniolo ballábas, és jobbról szeret leginkább játszani.

Olmót az elmúlt hetekben két angol sztárcsapattal, a Manchester Uniteddal és a Chelsea-vel boronálták össze, míg korábban a Real Madrid érdeklődéséről írt a spanyol sajtó. Utóbbi azért „vicces”, mert a 24 éves középpályás a Barcelona akadémiáján pallérozódott, és az elmúlt években többször nyilatkozta, hogy örömmel térne haza a katalán csapat hívására.

Ezek után furcsa lenne őt a királyiak fehér szerelésében látni…

Zaniolo egyébként a Roma legutóbbi három bajnokiját kihagyta. Az idény elején még megfázásra hivatkoztak a fővárosiak, mondván, ezért nincs keretben a fiatal játékos, de a legutóbbi két meccsen már ilyen indoklás sem hangzott el.

A futballistát korábban a Premier League-idény egyik legnagyobb meglepetéscsapata, a Brighton kiszemeltjei közt is emlegették. A délangol csapat kispadján Zaniolo honfitársa, Roberto De Zerbi ül.

(Borítókép: Giuseppe Maffia / NurPhoto via Getty Images)

Rovatok