Index Vakbarát Hírportál

Ismét megsérült a magyar válogatott Schäfer András

2023. január 30., hétfő 07:59

Ismét pihenőre kényszerül Schäfer András, a német bajokságban második helyen álló Union Berlin magyar válogatott labdarúgója.

A 23 éves játékos szombaton tért vissza a fővárosiak kezdőcsapatába, de a szünetben le kellett cserélni, mert sántikálva ment be az öltözőbe. Az orvosi stáb este alaposan megvizsgálta, és bár „szerkezeti elváltozást” nem észlelt, újabb pihenőt írt elő neki – írja a Magyar Távirati Iroda.

A középpályás bokája a végül 2–0-ra megnyert Hertha Berlin elleni derbi 20. percében egy rossz lépésnél sérült meg, utána többször is bicegett, ám a félidőig kihúzta a pályán. A második játékrészre viszont már nem jött ki.

A kihagyás várható hosszáról nem írt az Union hivatalos honlapja, az azonban már nem volt jó jel, hogy a berlini derbit követően Schäfer arra kérte a mérkőzést közvetítő tévécsatorna helyszínen tartózkodó tudósítóját, ne is kérdezze, mi a helyzet a bokájával…

Nehéz volt, nagyon agresszíven játszottak, kicsit meg is leptek minket. A mi stílusunkban fociztak, de szerencsére vezetést szereztünk, aztán pedig már kontrolláltuk a mérkőzést. A második félidőben még több gólt is rúghattunk volna

– értékelt a meccs után az MTK Budapestben nevelkedett labdarúgó az Arena4-nek.

Schäfer lábát fáradásos törés miatt novemberben műtötték, szerdán csereként tért vissza klubcsapatába és szombaton kezdett először. Eleinte négy-hat hónapos kihagyást jósoltak neki, ehhez képest két és fél hónap alatt rendbe jött a törésből.

Az Union remekel az idényben, 2023-ban eddigi mindhárom bajnokiját megnyerte, ezzel visszakapaszkodott a tabella második pozíciójába és egy pontra faragta a „tavaszt” három döntetlennel kezdő Bayern München mögötti lemaradását.

A középpályással a Sportcastben beszélgettünk ide terveiről, míg az Union minden várakozást felülmúló őszi menetelésének hátterét ebben a cikkben mutattuk be.

(MTI/Index)

(Borítókép: Christian Kaspar-Bartke / Getty Images)

Rovatok