Index Vakbarát Hírportál

Az utolsó pillanatban megköttetett az üzlet: itt a Premier League legdrágább igazolása

2023. február 1., szerda 08:22

Brit rekordnak számító 105 millió fontért (46,6 milliárd forint) szerzi meg a Chelsea labdarúgócsapata a Benficától az argentin válogatottal világbajnok Enzo Fernándezt.

A Chelsea az egész januári hónapban tárgyalt a középpályás megszerzéséről, az elvi megállapodás 105 millió fontról szól, azonban a Benfica korábban 120 millió fontos kivásárlási árat rögzített a katari vb-n egy gólt szerző Fernandezzel kötött megállapodásában.

A Benfica hivatalos közleményében arról számolt be, hogy a végleges kivásárlási ár 121 millió euró volt, ennyit fizetett összesen a Chelsea a fiatal argentin játékjogáért. Ezzel az átigazolással a londoni klub több rekordot is megdöntött: egyetlen más csapat sem költött annyit télen, mint most a Chelsea, és egyetlen más csapat sem költött el olyan sok pénzt egyetlen idény alatt, mint most a londoni kékek.

Így Enzo Fernández lett a futballtörténelem legdrágább középpályása, legdrágább argentin játékosa, és a Premier League valaha volt legdrágább labdarúgója is.

Az eddigi szigetországi csúcs 100 millió font volt, amelyet a Machester City fizetett az Aston Villának Jack Grealishért 2021-ben.

A Chelsea játékosvásárlásai 2022 május óta

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok