Index Vakbarát Hírportál

Furfangos Messi-gól, kétszer kihagyott Mbappé-büntető

2023. február 2., csütörtök 06:42 | aznap frissítve

A francia labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a Paris Saint-Germain 3–1-re legyőzte a Montpellier-t, ami nem nagy durranás. Lionel Messi ravasz gólja sem igazán az, hiszen a világbajnok nem megy a szomszédba egy-egy trükkért, az viszont már kuriózum, hogy Kylian Mbappé a meccs elején két perc leforgása alatt két tizenegyest is elrontott...

A minap hozta nyilvánosságra a The Guardian a szokásos százas listáját a világ legjobb futballistáiról, és senkit sem lepett meg, hogy a 2022-es teljesítmények alapján az első Lionel Messi, a második Kylian Mbappé. Két világbajnok, az argentin az aktuális, a francia a 2018-as, és mindketten a Paris Saint-Germain sztárjai.

A PSG szerda este Montpellier-be látogatott, és 31-re győzött. A második gól a kirobbanó világbajnoki formáját az új esztendőre is átmentő Messi műve volt, miután ravaszul becsapta a kapust. Így:

 Messi gólja 1 percnél.

Ennél talán érdekesebb, hogy Mbappé két perc leforgása alatt, a 8. és a 10. percben két büntetőt is kihagyott, merthogy a bíró megismételtette a rúgást. Az elsőt Benjamin Lacomte kivédte, a másodikat a bal kapufára lőtte a 24 éves szélső, majd a visszapattanót fölé emelte. És mintha mindez nem lett volna elég, a 20. percben megsérült, és egy percre rá le kellett cserélni. A két kihagyott tizenegyes is látható a fenti videón, ahogy Fabian Ruiz és Warren Zaire Emery gólja is.

Messi tényleg kirobbanó formában van, az idényben 23 meccset játszott a PSG színeiben minden sorozatot figyelembe véve, 14 gólnál és ugyanannyi gólpassznál tart, azaz 28 gólban volt benne a keze. Jobban mondva a lába. A Montpellier ellen egyébként két további PSG-gól is esett, az első éppen Messié lett volna, de VAR-ozás után mindkettőt megsemmisítették.

A PSG 51 ponttal vezeti a mezőnyt a 46 gólos Marseille előtt. 

Baljós jel a február 14-én esedékes Bayern München elleni BL-nyolcaddöntő első, párizsi meccse előtt, hogy Mbappén kívül Sergio Ramos is megsérült, a spanyolt félóra után kellett lecserélni. 

(Borítókép: Lionel Messi a Montpellier Herault SC–Paris Saint-Germain-mérkőzésen 2023. február 1-jén. Fotó: Pascal Guyot / AFP)

Rovatok