Index Vakbarát Hírportál

A magyar válogatott csatár: a szerelemnek 18 hónapot várnia kell

2023. február 7., kedd 11:06

Németh András megszerezte első gólját a német Hamburg színeiben, ezt követően a Bild gyorsan meg is szólaltatta a magyar válogatott labdarúgót.

A 20 éves csatárt január végén szerződtette a Bundesligába igyekvő klub, és bár eddig túl sok lehetőséget nem kapott (két meccsen a rendes játékidőben négy, a ráadásokban hat perc), így is letette már névjegyét új klubjában.

A 2026 nyaráig aláíró játékos magánéletével kapcsolatban elmondta, a következő időszakban nélkülöznie kell barátnőjét, Alyssát, akivel már négy éve alkot egy párt.

Egyedül élek itt, Hamburgban, a barátnőm Genkben marad, még másfél évig ott tanul – idézi a Bild a Genktől 750 ezer euróért szerződtetett csatárt. – Alyssa a tanulmányai után Hamburgba érkezik, ez még hosszú idő, de addig teljesen a futballra tudok koncentrálni.

Az összpontosításra szüksége is lesz, hiszen a góllövőlistát 13 találatával vezető Robert Glatzelt kellene kiszorítania, aki másfél idény alatt 61 fellépésen 40-szer volt eredményes a hamburgiaknál.

„Nem rejtély, hogy az ő cseréje vagyok. Ahogyan Bobby az elmúlt időszakban játszott, megmutatja, hogy nagyszerű csatár. Mindenki játszani szeretne, én is. Ha lehetőséget kapok, igyekszem megragadni” – mondta riválisával kapcsolatban a válogatottban góllal debütáló Németh András, akinek rengetegen gratuláltak hétvégi találatát követően.

Edzőjére, a magyar felmenőkkel bíró Tim Walterre is kitért.

„Remek edző és nagyszerű ember. Fontos számára, hogy jó kapcsolatot ápoljon a játékosaival, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is – mondta a támadó, akit arról is faggattak, hogyan kommunikálnak egymással. Németh nevetve felelte: – Bizton állíthatjuk, hogy Tim beszél magyarul.”

Rovatok