Index Vakbarát Hírportál

Apja nyomdokain, Ronaldinho fia a Barcelonához igazol

2023. február 7., kedd 16:09

A korábbi világklasszis futballista, Ronaldinho megerősítette, hogy fia legnagyobb sikereinek színhelyére, a Barcelonához igazol.

A már 42 éves labdazsonglőr Bajnokok Ligáját, spanyol bajnoki címet és Szuperkupát nyert a katalánoknál, kétszer választották meg a FIFA-nál az év játékosának, 2005-ben pedig elnyerte az Aranylabdát is.

A 2002-es világbajnok támadó fia, a 17 éves Joao Mendes próbálja követni a pályafutását, a Cruzeirót elhagyva csatlakozik a gránátvörös-kékekhez – erősítette meg az igazolás tényét a katalánok nagykövete.

Sohasem távozom a klubtól, a Barcelona az életem része. Bármerre megyek, a Barca jön velem. Azzal, hogy a fiam érkezik a klubhoz, még inkább jelen leszek – mondta a RAC1-nek a Marca beszámolója szerint, majd megerősítette: – Igen, most érkezik, a jövetelével pedig még inkább jelen leszek a klub életében, mint valaha.

Joao Mendes januárban vett részt néhány hetes próbajátékon, a jelek szerint meggyőzte a vezetést. Ha édesapja tehetségének csak a felét örökölte, már érdekes lehet figyelemmel követni a karrierjét.

(Borítókép: Cesc Maymo / WireImage)

Rovatok