Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo megszerezte 500. bajnoki gólját

2023. február 9., csütörtök 20:43

Bár a közvélemény minimum kétkedve fogadta Cristiano Ronaldo Al-Nasszrhez való szerződését a közelmúltban, a portugál Európa-bajnok egy újabb mérföldkővel üzent a kétkedőknek: megszerezte karrierje 500. bajnoki találatát.

Az ötszörös aranylabdás szupersztár csütörtökön első akciógólját lőtte új csapata színeiben az Al Wehda ellen, amikor a 21. percben betalált. A találat egyúttal azt jelentette, hogy Cristiano Ronaldo megszerezte karrierje 500. bajnoki gólját.

A folytatás a félidő végén érkezett, amikor a 40. percben másodszor is eredményes volt a 38 éves, ötszörös aranylabdás portugál játékos.

Az 51. percben aztán büntetőhöz jutott az Al-Nasszr, amihez ismét Ronaldo állt oda, és nem is hibázott: ezzel már 3–0-ra vezetett a rijádi együttes. Tíz percre rá jött a negyedik találat is a portugáltól, amivel beállította a 4–0-ás végeredményt.

Az Al-Nasszr győzelmével ismét az élre ugrott a szaúdi bajnokságban, így 16 forduló után 37 ponttal vezeti a tabellát. Immár az 500 bajnoki gólon túl lévő Cristiano Ronaldo vezérletével. 

(Borítókép: Cristiano Ronaldo 2023. február 9-én. Fotó: AFP)

Rovatok