Index Vakbarát Hírportál

Hiába vezettek Szoboszlaiék, elbukták a magyar rangadót a Bundesligában

2023. február 11., szombat 20:48

A sérült Schäfer Andrást nélkülöző Union Berlin hátrányból fordítva 2–1-re nyert az RB Leipzig vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának szombati játéknapján.

A hazaiak – akiknél a kapus Gulácsi Pétert sérülés, míg a védő Willi Orbánt őssejt-adományozás miatt nem játszott – szereztek vezetést az első félidőben, Benjamin Henrichs egy nagyszerű távoli lövéssel juttatta előnybe a lipcseieket a 24. percben, akik a szünetig megőrizték előnyüket.

Fordulás után viszont bátrabban játszottak a berliniek, akik egy szögletet követően Janik Haberer bődületesen nagy kapáslövésével egyenlítettek bő egyórányi játék után, Robin Knoche büntetőjéből pedig a 71. percben már a vezetést is megszerezték.

A hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, hogy legalább az egyik pontot otthon tartsák, ám csak érvénytelen találatra futotta az erejükből, így a fővárosiak nyerték a Bundesliga magyar rangadóját. Az Union sikerével őrzi a második helyét a tabellán, míg az RB Leipzig visszaesett az ötödik pozícióba.

Bundesliga, 20. forduló:

Bayern München–VfL Bochum 3–0 (1–0)

Freiburg–VfB Suttgart 2–1 (0–1)

Hoffenheim–Bayer Leverkusen 1–3 (0–1)

FSV Mainz–Augsburg 3–1 (2–1)

Werder Bremen–Borussia Dortmund 0–2 (0–0)

pénteken játszották:

Schalke 04VfL Wolfsburg 00

RB LeipzigUnion Berlin 1–2 (1 –0)

vasárnap játsszák:

Hertha BSCBorussia Mönchengladbach 15.30

1. FC KölnEintracht Frankfurt 17.30

(Borítókép: Szoboszlai Dominik és Josip Juranovic az RB Leipzig – 1. FC Union Berlin mérkőzésen 2023. február 11-én. Fotó: Robert Michael / picture alliance / Getty Images)

Rovatok