Index Vakbarát Hírportál

Meglepetés: simán kikapott a PSG

2023. február 11., szombat 19:51

A francia labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombati rangadóján a listavezető PSG az AS Monaco otthonába látogatott, és kapott ki meglepően simán, 3–1-re elveszítette a rangadót.

Christophe Galtier több kulcsemberére sem számíthatott, a legérzékenyebb veszteség pedig egyértelműen az egyaránt sérüléssel bajlódó Kylian Mbappé–Lionel Messi duó hiányzása volt.

A jó formában lévő hazaiak Alekszander Golovin révén már a 4. percben vezetést szereztek, Wissam Ben Yedder pedig az első húsz perc végén megduplázta a hercegségbeliek előnyét. 

Bár a szünet előtt nem sokkal szépítettek a párizsiak, az első játékrész hosszabbításában Ben Yedder visszaállította a csapatok közti kétgólos különbséget.

A második félidőben csak helyzetekig jutottak a csapatok, újabb találat nem esett, így a Monaco sorozatban harmadik bajnoki győzelmét ünnepelhette. A PSG előnye hét pontra olvadt riválisával szemben a tabella élén, ám ha a Marseille ma este legyőzi a Clermont együttesét, öt egységre lesz a címvédő riválistól.

(Borítókép: Wissam Ben Yedder gólöröme a Monaco–Paris Saint-Germain-labdarúgó-mérkőzésen 2023. február 11-én. Fotó: Valery Hache / AFP)

Rovatok