Index Vakbarát Hírportál

Pontot szerzett a Honvéd a második Kecskemét otthonában

2023. február 11., szombat 17:06

A második helyen álló Kecskemét hazai környezetben 2–2-es döntetlent játszott a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéddal a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati játéknapján.

Gyorsan vezetést szerzett a Kecskemét, Katona egy remek egyéni megmozdulás után használta ki, hogy a labda a szél miatt rendkívül furcsa röppályán érkezett elé a 16-oson belül. A kecskeméti drukkerek nem ünnepelhettek sokáig, mert Lukic tökéletes passza után Domnigues révén három perccel később egyenlített a Honvéd, sőt, hét perc elteltével a csatár második góljával a vezetést is megszerezte.

A Kecskemét védekezése rendkívül szervezetlen volt, így a kispestiek újabb ziccert alakítottak ki, Samperio azonban ezúttal hibázott. A kihagyott lehetőség gyorsan megbosszulta magát, Szuhodovszki egy szép csel után a szünet előtt egyenlített.

Szabó István, a hazaiak mestere a szünetben kettős cserével próbálta rendbe szedni csapatát, de még ezután is inkább a fővárosiak futballoztak veszélyesebben. Negyedórával a rendes játékidő vége előtt a Honvéd több nagy helyzetet is elpuskázott, így végül nem tudta elvinni a három pontot, noha a mutatott teljesítménye alapján erre rászolgált volna.

A négy kör óta nyeretlen kispesti csapat története során másodszor szerzett pontot Kecskeméten, legutóbb 2010 áprilisában ért el döntetlent a hírös városban.  A lila-fehérek ugyan sorozatban ötödik bajnoki találkozójukon maradtak veretlenek, de ebből csupán egyet nyertek meg.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Kecskeméti TE–Budapest Honvéd 2
2 (22)
Kecskemét, 2527 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Katona B. (16.), Szuhodovszki (45.), illetve Domingues (19., 26.)

    

Rovatok