Index Vakbarát Hírportál

Nem bírt a Fradi a Kisvárdával

2023. február 11., szombat 19:28

A címvédő és nagy fölénnyel éllovas Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati játéknapján.

A várakozásnak megfelelően a Ferencváros birtokolta többet a labdát az első félidő első felében, de a Kisvárda is eljutott ellenfele kapujáig, ugyanakkor komoly gólhelyzet egyik oldalon sem alakult ki. A játékrész közepén két hazai sárga lapos megmozdulás jelezte, hogy a várdaiaknak időnként nehézséget okoz a ferencvárosi játékosok tartása. Az elsőnél Karabeljov állította meg szabálytalanul Besicet, akinek ápolni kellett a térdét, néhány perccel később pedig a középpályást le is kellett cserélni.

Jó volt az iram a csaknem telt házas összecsapáson, továbbra is az FTC diktálta a tempót, és néhányszor veszélyesen is fejezte be támadásait, ugyanakkor a sokat futó, időnként betömörülő hazaiak nem követtek el komoly hibákat a védekezésben. Igaz, támadásban viszont nem jelentettek veszélyt, egyszer sem találták el a fővárosiak kapuját.

A szünet után aktívabbá vált a Kisvárda, és csakhamar be is vette ellenfele kapuját: bal oldali szabadrúgás után Dibusz ütötte ki a labdát, Karabeljov pedig 18 méterről pontosan lőtt.

Csakhogy VAR-vizsgálat alapján a 200. NB I-es mérkőzését vezető Farkas Ádám érvénytelenítette a gólt, mert az ívelésnél a lesről induló Kovacic akadályozhatta a kifutó ferencvárosi kapust.

A folytatásban még élénkebbé vált az iram, mindkét csapat gólra törően játszott, de kimaradtak a lehetőségek, így összességében igazságos pontosztozkodással zárult a rangadó.

A harmadik helyezett hazai csapat hátránya maradt három pont a második pozíciót elfoglaló Kecskeméttel szemben, ugyanakkor a Puskás Akadémia vasárnap elé kerülhet. A Kisvárda pályaválasztóként még egyszer sem tudta legyőzni az FTC-t az NB I-ben.   

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Kisvárda Master Good–Ferencvárosi TC 00

Rovatok