Index Vakbarát Hírportál

Őrület: a 91. percben még vesztésre állt, mégis nyert a Debrecen

2023. február 11., szombat 21:46

A Debrecen a 92. és a 95. percben gólt szerezve 2–1-re legyőzte szombaton este a vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában.

Az első félidő kevés helyzetet, jellemzően leginkább mezőnyjátékot hozott. A debreceniek birtokolták többet a labdát, de alig-alig tudták átjátszani a paksi védelmet. Izgalmat csupán a hazai védelem egy-egy megingása tartogatott, a 18. percben például Hahn János kilépett az elalvó védők között, kapura lőtt, de mivel Megyeri Balázs még bele tudott kapni a labdába, a kapufa megmentette a Debrecent a góltól.

A szünet után veszélyesebbé vált a Paks, így nem volt váratlan, hogy a góllövőlistát vezető Varga Barnabás idénybeli 12. találatával sikerült előnybe kerülnie. A folytatásban sok volt a szabálytalanság, a hazai futballisták pedig kezdtek egyre feszültebbé válni. A DVSC támadójátékából sokáig hiányzott az átütő erő, ritka pillanat volt, amikor Dzsudzsák Balázs a 73. percben nagy helyzetbe került, de Nagy Gergely bravúrral hárította a lövését. A hajrában beszorította ellenfelét a hazai csapat, s végül két pontrúgásból sikerült előbb egyenlítenie Meldin Dreskovic révén, majd az utolsó pillanatokban Dorian Babunski a győztes gólt is megszerezte az őrült hajrában!

A hazaiak ezzel idén még veretlenek, míg a tolnai együttes továbbra is nyeretlen 2023-ban. A mérkőzés összefoglalóját IDE KATTINTVA nézhetik meg olvasóink.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Debreceni VSC–Paksi FC 21 (00)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2041 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Dreskovic (92.), Do. Babunski (95.), illetve Varga B. (56.)

(Borítókép: A debreceni Sós Bence (b) és a paksi Bőle Lukács a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Debreceni VSC – Paksi FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. február 11-én. Fotó: Derencsényi István / MTI)

Rovatok