Index Vakbarát Hírportál

Ismét pontokat vesztett az Arsenal, nagy verést kapott a Tottenham

2023. február 11., szombat 18:39

Az angol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján hazai pályán játszott váratlan döntetlent az Arsenal, míg az előző körben a címvédő ManCity ellen diadalmaskodó Tottenham meglepetésre tükörsimán, 4–1-re kapott ki a Leicester otthonában.

Jó formában várhatta a listavezető Arsenal elleni idegenbeli találkozót a Brentford, hiszen legutóbbi három bajnokiján 7 pontot szerzett, ennek ellenére egyértelműen az ágyúsok voltak a mérkőzés esélyesei. Ennek megfelelően támadólag is lépett fel Mikel Arteta alakulata, ám hiába játszott fölényben, az első félidőben nem sikerült megszereznie a vezetést. 

Fordulást követően viszont egy csereembernek köszönhetően igen, méghozzá az Arsenal színeiben első gólját megszerző Leandro Trossard révén. 

A brendtfordi gólgyáros, a nagyszerű szezont futó Ivan Toney azonban a 74. percben egyenlített, így a kiscsapat értékes ponttal távozott az Emirates Stadionból.

A Tottenham már a 14. percben vezetést szerzett, ám a folytatásban a Leicester City átvette az irányítást, és tíz perccel később fordítani tudott, majd az első játékrész hosszabbításában 3–1-re növelte az előnyt. A hajrához közeledve újabb találattal végérvényesen bebiztosították győzelmüket a hazaiak, akik így végül 4–1-re kiütötték Antonio Conte együttesét.

Carlos Alcaraz a tizenhatos vonaláról egy kapáslövéssel szerezte meg a vezetést a kieső helyen álló Southamptonnak, majd Mario Lemina két sárgalapos szabálytalanságának következtében a Wolverhampton a 28. perctől emberhátrányba került. A Farkasoknak azonban még így is sikerült fordítani és elhozni a három pontot a sereghajtó otthonából, egy öngólnak, valamint Joao Gomes hajrában lőtt győztes találatának köszönhetően.

Premier League, 23. forduló:

Arsenal–Brentford 11 (00)

Leicester CityTottenham Hotspur 41 (31)

Crystal PalaceBrighton 11 (00)

FulhamNottingham Forest 20 (10)

Southampton–Wolverhampton Wanderers 1–2 (10)

korábban:

West Ham United–Chelsea 11 (11)

később:

BournemouthNewcastle United 18.30

vasárnap:

Leeds UnitedManchester United 15.00

Manchester CityAston Villa 17.30

hétfő:

Liverpool FCEverton 21.00

 

Rovatok