Index Vakbarát Hírportál

Fogsorával segített az ellenfél játékosán Antoine Griezmann

2023. február 13., hétfő 10:22

Az Atlético Madrid Memphis Depay hajrában szerzett góljával 1–0-ra legyűrte idegenben a Celta Vigót a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 21. fordulójában. A mérkőzés azonban nemcsak a holland csatár találata miatt maradhat emlékezetes, hanem két másik exbarcás igencsak emberire sikerült pillanata miatt is.

Történt, hogy a találkozó 25. percében a katalánoktól nyáron távozott bekk, Oscar Mingueza lábáról estében lefordult a cipője. Volt csapattársa, Antoine Grizemann – akivel előtte épp a labdáért csatáztak – pedig ott maradt a védő mellett, s míg ápolták a Celta játékosát, addig felszedte a földről a narancssárga csukát, és a fogait is bevetve leoldotta róla a csomót,  meglazította a fűzőt, hogy aztán Mingueza simábban visszabújhasson bele…

Nem nagy dolog, mégis példás sportszerűségről árulkodó gesztus volt ez a francia támadó részéről, akinek a közösségi felületen sokan gratuláltak a figyelmessége miatt. No persze azt is megjegyezve, nem egy finnyás típus.

Griezmann jó cselekedete végül elnyerte jutalmát, Depay a 89. percben szerezte meg a három pontot érő Atléti-gólt. A francia ehhez már a kispadról tapsolhatott, a 66. percben ugyanis lecserélte őt Diego Simeone vezetőedző. A madridiak egyébiránt emberhátrányban fejezték be a meccset, a 70. percben Sztefan Szavicsot szórta ki a játékvezető azonnali piros lappal.

A fővárosi együttes sikerével megerősítette negyedik helyét a tabellán, s egy pontra felzárkózott az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó harmadikhoz, a Real Sociedadhoz. A Celta mindössze a 14. helyen áll a La Ligában.

LABDARÚGÁS
SPANYOL LA LIGA
Celta Vigo – Atlético Madrid 0–1 (Depay 89.)

Rovatok